fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z spaghetti warzywnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5d92c75e-13b3-447e-b89f-3180fca027e0

Szparagi z spaghetti warzywnym

Przygotowanie

  • Obieramy marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek
  • Cukinię, marchew i pietruszkę trzemy na makaron narzędziem, które mamy (jak nie mamy nic, to nożem w podłużne plastry a potem plastry kroimy w paseczki/makaron)
  • Cebulę i czosnek kroimy w plastry
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz, wrzucamy cebulę z czosnkiem, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy resztę pociętych warzyw
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 3 min
  • Wlewamy ½ szklani zimnej wody
  • Szparagi kroimy na małe kawałki 3-4 cm i dodajemy do warzyw
  • Przykrywamy pokrywką, dusimy 2-3 min

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje podania szparagów z warzywami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 200 g ugotowanych szparagów (mogą być ze słoika)
  • 2 – 3 łyżki oleju kokosowego (75 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Kalarepę obieramy Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski Dynię kroimy w cienkie plastry i…

WIĘCEJ >

Czereśnie

Czereśnie umyć pod bieżące wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z kiełbasą

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Do naczynia żaroodpornego wkładamy podzieloną na 4 kawałki, ponacinaną kiełbasę, warzywa pokrojone w ćwiartki albo połówki (jeśli warzywa są stosunkowo małe), główkę czosnku w całości i gałązki ziół. Zamykamy naczynie i…

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…

WIĘCEJ >