logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5821c69-653e-4457-9b0c-73567155a6fa

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5821c69-653e-4457-9b0c-73567155a6fa

Przygotowanie

  • Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski
  • Paprykę pokroić w centymetrowe paski
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Na talerzu rozkładamy szynkę
  • Na środku układamy podsmażone warzywa
  • Dekorujemy oregano

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g wędzonej szynki
  • 2 plastry cukinii
  • ⅓ marchewki
  • ⅓ papryki czerwonej
  • ½ cykorii
  • 1 łyżka masła lub smalcu lub oleju kokosowego
  • sól, pieprz
  • 2-3 gałązki świeżego oregano

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Migdałowe pączusie

Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy). Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Purée z marchewki i pietruszki

Marchewkę obieramy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przeciskamy przez praskę lub blendujemy i dodajemy olej kokosowy. Pietruszkę obieramy i gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę (…)

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl