fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5821c69-653e-4457-9b0c-73567155a6fa-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Przygotowanie

  • Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski
  • Paprykę pokroić w centymetrowe paski
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Na talerzu rozkładamy szynkę
  • Na środku układamy podsmażone warzywa
  • Dekorujemy oregano

Rady dietetyka

Kierując się kupnem wędlin oraz mięs, sprawdzaj ich skład, by był jak najkrótszy oraz żeby zawierał jak najmniejszą ilość konserwantów.

Dopasuj wszystkie składniki przepisu do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Wędzoną szynkę możesz zjeść z pieczywem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) – przepis w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Cukinia zielona (20 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Oregano (świeże) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosanki z kaszy jaglanej

Kaszę gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i kurkumy. Po ugotowaniu dodajemy mielone orzechy, a garnek z kaszą owijamy ręcznikiem i wkładamy w kołdrę albo koc. Po minimum dwóch godzinach kaszę wykładamy na formę, formujemy…

WIĘCEJ >

Pudding Chia z musem bananowym

Pudding: Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6  Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z ¼ cytryny i mieszamy Dodajemy nasiona chia, mieszamy i…

WIĘCEJ >

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu . Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.

WIĘCEJ >

Karkówka z grilla z czerwonym ryżem i sałatą

Cebulę obrać, przekroić na pół, jedną połówkę pokroić w kostkę, a drugą w półksiężyce Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i przełożyć na sito, żeby odciekł z wody Karkówkę rozbić siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >