fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5821c69-653e-4457-9b0c-73567155a6fa-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Przygotowanie

  • Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski
  • Paprykę pokroić w centymetrowe paski
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Na talerzu rozkładamy szynkę
  • Na środku układamy podsmażone warzywa
  • Dekorujemy oregano

Rady dietetyka

Kierując się kupnem wędlin oraz mięs, sprawdzaj ich skład, by był jak najkrótszy oraz żeby zawierał jak najmniejszą ilość konserwantów.

Dopasuj wszystkie składniki przepisu do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Wędzoną szynkę możesz zjeść z pieczywem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) – przepis w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Cukinia zielona (20 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Oregano (świeże) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z truskawkami

Owoce: Wiśnie drylujemy Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek Omlet: Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Pulpeciki jaglane z warzywami

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowa

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wrzucamy do naczynia żaroodpornego, solimy Wlewamy do dyni 1 szklankę bulionu Pieczemy około 90 minut Po tym czasie przekładamy dynię do…

WIĘCEJ >