fbpx
logo
Szukaj
open close

Tarta drobiowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c23c1004e-e9fa-47d1-9199-0e930a011e55-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tarta drobiowa

Przygotowanie

Ciasto kruche:

  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy
  • Wykładamy ciastem formę do tarty
  • Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać
  • Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C

Farsz:

  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Marchew obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i marchewkę, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy mięso (najlepiej zmielić samodzielnie w maszynce do mielenia mięsa), podsmażamy 5 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wlewamy mleko kokosowe, mieszamy
  • Dusimy 2 min
  • Nakładamy farsz na ciasto i zapiekamy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tarty.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

Ciasto kruche

  • Mąka gryczana (200 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)

Farsz

  • Indyk udko (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma na tartę - średnica 20 cm, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tarta szparagowa z mięsem mielonym

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa (…)

WIĘCEJ >

Tarta szparagowa z sarną

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa (…)

WIĘCEJ >