fbpx
logo
Szukaj
open close

Trufle marchewkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4b130cd6-f710-434d-8b4d-cc23ea34ba73
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Trufle marchewkowe

Przygotowanie

  • Daktyle zalewamy wodą i odkładamy na ok. 10-15 minut, po czym odcedzamy
  • Orzechy z migdałami drobniej siekamy, wrzucamy do blendera i blendujemy na gruboziarnisty piasek
  • Dodajemy daktyle i blendujemy do momentu, aż powstanie lepka masa
  • Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Z wanilii wydłubujemy ziarenka i wrzucamy do moździerza, dodajemy kardamon i dokładnie rozcieramy na pył
  • Do blendera dodajemy marchewki, wiórki (2/3 ilości), skórkę z pomarańczy oraz przyprawy i dokładnie mieszamy do momentu połączenia się składników
  • Z masy formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia trufli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (200 g)
  • Wiórki kokosowe (65 g)
  • Daktyl (60 g)
  • Orzech włoski (45 g)
  • Migdał (35 g)
  • Pomarańcza – skórka (9 g)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Kardamon – ziarno (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
  • Goździk mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczone chipsy z pasternaku

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pasternak dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki (za pomocą szatkownicy) Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Następnie…

WIĘCEJ >

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >

Kremowa zupa dyniowo-ziemniaczana

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki z dynią obieramy i kroimy na kawałki (z dyni usuwamy pestki i włókna) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz przyprawy (liście laurowe) i smażymy…

WIĘCEJ >

Sałatka z prosciutto

Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut. W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy. Gdy szynka zrobi…

WIĘCEJ >