Trufle kokosowo-czekoladowe
Trufle kokosowo-czekoladowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy
- Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Przechowujemy w lodówce przez 2-3 dni.
Autor
Lista składników
16 kulek
- 30 świeżych daktyli – 150 g (lub suszonych moczonych w wodzie)
- 10 łyżek wiórek kokosowych (60 g)
- 50 g ulubionych orzechów/nasion/pestek
- Do smaku: cynamon, karob/kakao
- Do obtoczenia: mąka kokosowa, wiórki kokosowe, kakao lub karob
- Opcjonalnie: maca w proszku
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Marmolada z cebuli
Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę W garnku rozgrzać masło Wrzucić gruszkę, smażyć 2 min., zamieszać Dodać cebulę, smażyć 5 min., zamieszać co jakiś…
WIĘCEJ >Świąteczny tort marchewkowy
Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…
WIĘCEJ >Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską
Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…
WIĘCEJ >