fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Trufle kokosowo-czekoladowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b5b7045-34a4-4422-bc1c-1072dde80cfb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Trufle kokosowo-czekoladowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy
  • Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Przechowujemy w lodówce przez 2-3 dni.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

16 kulek

  • 30 świeżych daktyli – 150 g (lub suszonych moczonych w wodzie)
  • 10 łyżek wiórek kokosowych (60 g)
  • 50 g ulubionych orzechów/nasion/pestek
  • Do smaku: cynamon, karob/kakao
  • Do obtoczenia: mąka kokosowa, wiórki kokosowe, kakao lub karob
  • Opcjonalnie: maca w proszku

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…

WIĘCEJ >

Jeżyny

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Morele

Morele umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Salceson z czekolady

Dzień wcześniej wsypujemy orzechy do naczynia i zalewamy zimną wodą Na drugi dzień przekładamy orzechy na sito i odcedzamy Bierzemy garnek, wkładamy do niego masło, połamaną czekoladę Dolewamy mleko kokosowe Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę…

WIĘCEJ >