fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Trufle kokosowo-czekoladowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b5b7045-34a4-4422-bc1c-1072dde80cfb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Trufle kokosowo-czekoladowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy
  • Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Przechowujemy w lodówce przez 2-3 dni.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

16 kulek

  • 30 świeżych daktyli – 150 g (lub suszonych moczonych w wodzie)
  • 10 łyżek wiórek kokosowych (60 g)
  • 50 g ulubionych orzechów/nasion/pestek
  • Do smaku: cynamon, karob/kakao
  • Do obtoczenia: mąka kokosowa, wiórki kokosowe, kakao lub karob
  • Opcjonalnie: maca w proszku

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Marmolada z cebuli

Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę   W garnku rozgrzać masło Wrzucić gruszkę, smażyć 2 min., zamieszać Dodać cebulę, smażyć 5 min., zamieszać co jakiś…

WIĘCEJ >

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…

WIĘCEJ >

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >