fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Trufle kokosowo-czekoladowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b5b7045-34a4-4422-bc1c-1072dde80cfb-1

Trufle kokosowo-czekoladowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy
  • Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Przechowujemy w lodówce przez 2-3 dni.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

16 kulek

  • 30 świeżych daktyli – 150 g (lub suszonych moczonych w wodzie)
  • 10 łyżek wiórek kokosowych (60 g)
  • 50 g ulubionych orzechów/nasion/pestek
  • Do smaku: cynamon, karob/kakao
  • Do obtoczenia: mąka kokosowa, wiórki kokosowe, kakao lub karob
  • Opcjonalnie: maca w proszku

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C Rozmrożony szpinak wkładamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, jajko Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Rozkładamy papier do pieczenia Na papierze rozkładamy plastry szynki Na szynkę kładziemy masę szpinakową…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron Rybę lekko solimy i pieprzymy Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe Dodajemy rybę Wyciskamy sok z cytryny Gotujemy 12 min na małym ogniu Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Pieczeń: Schab solimy, pieprzymy Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >