fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cba01711a-83a1-44a8-9abc-68132cc67549

Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej

Przygotowanie

  • Orzechy nerkowca wsypać do miski
  • Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana
  • Następnie nerkowce odcedzić na sitku i włożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki
  • Zalać wodą z ogórków, dodać czosnek, lekko popieprzyć i zmiksować blenderem
  • Spróbować i ewentualnie lekko posolić

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Twarożek można spożyć z pieczywem gryczanym (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g orzechów nerkowca
  • 20 ml (mały do kieliszek do wódki) wody po ogórkach kiszonych
  • ½ ząbka świeżego czosnku (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami. Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym. Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z wędzoną makrelą i warzywami duszonymi w mleku kokosowym

Makrelę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy palcami na kawałki i przekładamy do miseczki Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub paseczki Przygotowujemy garnek z wrzątkiem i wrzucamy pokrojone warzywa oraz brokuł i brukselkę…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >