fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Twarożek z migdałów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c01c5cb04-004f-4e30-95ad-6298f53e55ad
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Twarożek z migdałów

Przygotowanie

  • Migdały wsypać do miski
  • Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana
  • Następnie migdały odcedzić na sitku
  • Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki
  • Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód
  • Zmiksować blenderem
  • Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze soku z cytryny lub miodu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy przepis dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – w tym celu pomocne będą piktogramy.

Uwagi

Możesz także przyrządzić twarożek z orzechów nerkowca lub słonecznika – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepis.

Zjedz twarożek z domowej roboty pieczywem gryczanym na zakwasie – przepis znajduje się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g migdałów
  • 1 cytryna (80 g)
  • 1 łyżka miodu (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy

Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry). Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien). Całość dusimy…

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >