fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Twarożek z migdałów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c01c5cb04-004f-4e30-95ad-6298f53e55ad

Twarożek z migdałów

Przygotowanie

  • Migdały wsypać do miski
  • Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana
  • Następnie migdały odcedzić na sitku
  • Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki
  • Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód
  • Zmiksować blenderem
  • Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze soku z cytryny lub miodu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy przepis dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – w tym celu pomocne będą piktogramy.

Uwagi

Możesz także przyrządzić twarożek z orzechów nerkowca lub słonecznika – zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepis.

Zjedz twarożek z domowej roboty pieczywem gryczanym na zakwasie – przepis znajduje się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g migdałów
  • 1 cytryna (80 g)
  • 1 łyżka miodu (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem i pomarańczami

Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki Pomidorki kroimy na ćwiartki Ser kroimy w paski lub kostkę Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę Dodajemy pomidorki…

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z serem kozim

Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C. W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy.  Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat. Dodajemy obraną…

WIĘCEJ >