fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Twarożek z migdałów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c01c5cb04-004f-4e30-95ad-6298f53e55ad
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Twarożek z migdałów

Przygotowanie

  • Migdały wsypać do miski
  • Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana
  • Następnie migdały odcedzić na sitku
  • Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki
  • Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód
  • Zmiksować blenderem
  • Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze soku z cytryny lub miodu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolrancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia twarożku oraz przepisy na chleby, które mogą posłużyć jako dodatek do twarożku.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Migdał (100 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Miód lipowy (24 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Słoneczna sałatka sardynkowa

Cytrynę sparzamy i na tarce ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok do miski. Do tej samej miski wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchew, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, posiekane oliwki, sardynki w całości. Na talerz wykładamy sałatę,…

WIĘCEJ >

Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku

Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado obieramy ze skóry i kładziemy na sałacie Dorzucamy do miski oliwki Cykorię rozdzielamy na pojedyncze…

WIĘCEJ >

Kiszona marchewka

Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni.  W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >