fbpx
logo
Szukaj
open close

Twarożek z migdałów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c01c5cb04-004f-4e30-95ad-6298f53e55ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Twarożek z migdałów

Przygotowanie

  • Migdały wsypać do miski
  • Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana
  • Następnie migdały odcedzić na sitku
  • Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki
  • Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód
  • Zmiksować blenderem
  • Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze soku z cytryny lub miodu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolrancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia twarożku oraz przepisy na chleby, które mogą posłużyć jako dodatek do twarożku.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Migdał (100 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Miód lipowy (24 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na (…)

WIĘCEJ >

Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku i (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >

Chleb jaglany

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, (…)

WIĘCEJ >