Zapiekanka marchewkowa
Zapiekanka marchewkowa
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Marchewkę ścieramy na tarce lub przy użyciu maszynki.
- Startą marchewkę układamy w misce wraz z resztą składników.
- Mieszamy wszystko i przelewamy do naczynia żaroodpornego.
- Pieczemy przez 30 minut i podajemy
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne zapiekanki – koniecznie je wypróbuj.
Autor
Lista składników
- 3 marchewki (180 g)
- 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
- 3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych (15 g)
- 1 szczypta estragonu (1 g)
- 2 łyżki posiekanego koperku (ok. 10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ryżanka Raffaello
Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody) Całość przelewam do…
WIĘCEJ >Sałatka z camembertem i z orzechami
Ser kroimy w cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami Na końcu posypujemy kruszonymi orzechami Doprawiamy do smaku
WIĘCEJ >Golonka z dzika w kapuście duszonej
Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce Boczek kroimy w drobną kostkę Golonki solimy, pieprzmy Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru Na kapustę kładziemy golonki Przykrywamy pokrywką Nastawiamy wolnowar na…
WIĘCEJ >Sałatka z mozzarellą
Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…
WIĘCEJ >