fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekanka marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4e68a3c1-138d-4965-aa26-3d105ecea25f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zapiekanka marchewkowa

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Marchewkę ścieramy na tarce lub przy użyciu maszynki.
  • Startą marchewkę układamy w misce wraz z resztą składników.
  • Mieszamy wszystko i przelewamy do naczynia żaroodpornego.
  • Pieczemy przez 30 minut i podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne zapiekanki – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 marchewki (180 g)
  • 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
  • 3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych (15 g)
  • 1 szczypta estragonu (1 g)
  • 2 łyżki posiekanego koperku (ok. 10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy…

WIĘCEJ >

Omlet w hiszpańskim stylu

Jajka blendujemy z serkiem i oliwą Rozgrzewamy patelnię Jeżeli patelnia nadaje się do smażenia beztłuszczowego, wylewamy na nią masę bezpośrednio (przy patelniach wymagających natłuszczenia, wlewamy trochę oliwy) Smażymy omleta z dwóch stron. Pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >

Migdałowy serek „feta”

Migdały namoczyć w wodzie przez 24 godz. Wylać wodę i zalać wrzątkiem, zostawić na 5-10 min. Wodę odlać, obrać migdały ze skórki.  Do wysokiej miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować. Najlepiej robić to kilka minut – im…

WIĘCEJ >

Bananowo-owsiane pancakes

Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je…

WIĘCEJ >