fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekanka marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4e68a3c1-138d-4965-aa26-3d105ecea25f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zapiekanka marchewkowa

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Marchewkę ścieramy na tarce lub przy użyciu maszynki.
  • Startą marchewkę układamy w misce wraz z resztą składników.
  • Mieszamy wszystko i przelewamy do naczynia żaroodpornego.
  • Pieczemy przez 30 minut i podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne zapiekanki – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 marchewki (180 g)
  • 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
  • 3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych (15 g)
  • 1 szczypta estragonu (1 g)
  • 2 łyżki posiekanego koperku (ok. 10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryżanka Raffaello

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody) Całość przelewam do…

WIĘCEJ >

Sałatka z camembertem i z orzechami

Ser kroimy w cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami Na końcu posypujemy kruszonymi orzechami Doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Golonka z dzika w kapuście duszonej

Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce Boczek kroimy w drobną kostkę Golonki solimy, pieprzmy Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru Na kapustę kładziemy golonki Przykrywamy pokrywką Nastawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >