fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbde62e58-5fab-433d-ba2e-cd4d852ac65d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Przygotowanie

Żeberka:

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry
  • Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na „low”
  • Po tym czasie żeberka są gotowe

Warzywa:

  • Marchew, pietruszkę, kalarepę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Mieszamy
  • Wkładamy do pudełka „na wynos”
  • Obok kładziemy brukselkę i kalafiora
  • Sos pakujemy osobno, najlepiej w jakiś mały słoiczek
  • Obok kładziemy 2 – 3 kawałki żeberek 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by kupować mięso oraz jego wyroby ze sprawdzonych źródeł.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują równie smaczne potrawy z wykorzystaniem żeberek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 400 g żeberek z dzika (mogą być wieprzowe)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ⅓ selera korzeniowego (ok. 60 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sól dla smaku (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem z sosem anchois i skwarkami

Sałatka Kurczaka posolić, popieprzyć  Sałatę podrzeć palcami na małe kawałki  Pomidory, ogórki, rzodkiew pokroić i położyć na sałacie Cebulę obrać i pokroić w plasterki i dodać do miski  Kurczaka smażymy po około 4 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Burger z jelenia z warzywami

Mięso mielimy w maszynce do mielenia mięsa Doprawiamy solą i mieszamy Formujemy 2 małe burgery (lub 1 duży) o grubości 1,5 – 2 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy po kilka minut…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczaka i cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do miski. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę (do miękkości). Dodajemy cukinię i…

WIĘCEJ >