logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

GetfileIdContentUpload5cplaceholder

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Przygotowanie

Żeberka:

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry
  • Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na „low”
  • Po tym czasie żeberka są gotowe

Warzywa:

  • Marchew, pietruszkę, kalarepę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Mieszamy
  • Wkładamy do pudełka „na wynos”
  • Obok kładziemy brukselkę i kalafiora
  • Sos pakujemy osobno, najlepiej w jakiś mały słoiczek
  • Obok kładziemy 2 – 3 kawałki żeberek 

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

Żeberka (5 porcji):

  • 1 kg żeberek z dzika (mogą być wieprzowe)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ⅓ korzenia seler
  • 1 cebula
  • 2 – 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przecieru / koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz

Warzywa (1 porcja):

  • ½ marchewki
  • ½ pietruszki
  • ½ kalarepy
  • 1 ugotowana róża kalafiora
  • 5 ugotowanych brukselek
  • 4 – 5 łyżek sosu vinagrette z granatów

Potrzebny sprzęt

Tarka do jarzyn, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 (…)

WIĘCEJ >

Chleb migdałowy z lnem

Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C.  Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (wegańska / wegetariańska)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl