fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbde62e58-5fab-433d-ba2e-cd4d852ac65d

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Przygotowanie

Żeberka:

  • Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry
  • Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na „low”
  • Po tym czasie żeberka są gotowe

Warzywa:

  • Marchew, pietruszkę, kalarepę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach
  • Mieszamy
  • Wkładamy do pudełka „na wynos”
  • Obok kładziemy brukselkę i kalafiora
  • Sos pakujemy osobno, najlepiej w jakiś mały słoiczek
  • Obok kładziemy 2 – 3 kawałki żeberek 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by kupować mięso oraz jego wyroby ze sprawdzonych źródeł.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują równie smaczne potrawy z wykorzystaniem żeberek.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 400 g żeberek z dzika (mogą być wieprzowe)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ⅓ selera korzeniowego (ok. 60 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sól dla smaku (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Tarka do jarzyn, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki z cukinii

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki gryczanej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki gryczanej i zamieszać Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami…

WIĘCEJ >

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy wzdłuż skóry  Wkładamy między skórę maliny i posypujemy kakao Wkładamy banana do piekarnika Pieczemy 12-15…

WIĘCEJ >

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >