Zupa cebulowa (wegetariańska)
Zupa cebulowa (wegetariańska)
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę
- Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu
- Dodajemy wino
- Dusimy 2-3 minuty
- Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut
Autor
Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 4 cebule
- 2 łyżki masła klarowanego
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 1 litr bulionu jarskiego
- sól, pieprz
Potrzebny sprzęt
Garnek
Podobne tematy
Zupa z dorsza z morskim spaghetti
Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i (…)
WIĘCEJ >Hummus z pieczoną marchewką
Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. (…)
WIĘCEJ >Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów
Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik (…)
WIĘCEJ >