fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa cebulowa (wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-2-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę
  • Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu
  • Dodajemy wino
  • Dusimy 2-3 minuty
  • Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajduje się również propozycja przyrządzenia takiej samej zupy, lecz na wywarze mięsnym.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 cebule (200 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 25 ml białego, wytrawnego wina
  • 2 szklanki bulionu jarskiego (500 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burgery wołowe

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Zmielone mięso wkładamy do miski i posypujemy mnóstwem przypraw (poza solą) Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa Mieszamy wszystko rękami lub łyżką do…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną

Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut Dodajemy przyprawy i rodzynki

WIĘCEJ >

Topinambur z grzybami

Cebulę i grzyby kroimy w kostkę Czosnek przeciskamy przez praskę Topinambur obieramy i kroimy w kostkę Podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy pokrojone grzyby Podsmażamy przez kilka minut, a następnie dodajemy topinambur Przyprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…

WIĘCEJ >