fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa cebulowa (wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-2-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę
  • Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu
  • Dodajemy wino
  • Dusimy 2-3 minuty
  • Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Wino białe wytrawne (25 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

Cebulę kroimy w kostkę Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Do mięsa dodajemy sól, pieprz i cebulę Mieszamy dokładnie, aż masa mięsna stanie się jednolita Formujemy z mięsa okrągłego burgera…

WIĘCEJ >

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…

WIĘCEJ >

Banan

Banana umyć, odciąć końce i obrać

WIĘCEJ >

Krem brokułowy (wegański / wegetariański)

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >