Zupa cebulowa (wegetariańska)
Zupa cebulowa (wegetariańska)
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę
- Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu
- Dodajemy wino
- Dusimy 2-3 minuty
- Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (500 ml)
- Cebula (świeża) (210 g)
- Wino białe wytrawne (25 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Karp w sosie rodzynkowym z ziemniakami
Rybę wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem z czajnika Po 8-10 sekundach odlewamy wodę i zalewamy zimną wodą z kranu Ręką lub nożem zdejmujemy szlam i ewentualne łuski z ryby Płuczemy pod bieżącą wodą oczyszczone kawałki…
WIĘCEJ >Sałatka owocowa
Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki
WIĘCEJ >Steki grillowane
Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) z łyżką tłuszczu Smażymy stek po 5 minut z obu stron Przyprawiamy solą i pieprzem Podajemy z dowolnymi warzywami
WIĘCEJ >Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym
Gulasz: Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…
WIĘCEJ >