fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz14-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Przygotowanie

  • Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min
  • Dodajemy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2 min
  • Dodajemy szpinak i imbir
  • Mieszamy
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 15 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Możemy dodać trochę świeżej kolendry do dekoracji i polepszenia smaku zupy (już porcyjnie w każdy talerz)

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.

1 porcja zupy to około 250–300 ml.

Uwagi

Zawsze warto mieć większe zapasy bulionów w lodówce, dzięki czemu przyrządzenie zupy odbywa się w bardzo szybki sposób.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g świeżego lub rozmrożonego szpinaku
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 cm świeżego imbiru (ok. 5 g)
  • ½ piersi z kurczaka (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka smalcu, oleju kokosowego, masła klarowanego Ghee (ok. 8 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pomelo

Pomelo myjemy, obieramy i dzielimy na cząstki

WIĘCEJ >

Agrest

Agrest umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Jeżyny

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu . Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.

WIĘCEJ >