fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca6e221e6-4c3d-457d-a578-dc2a0152143f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Przygotowanie

  • Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty
  • Dorzucamy kasztany
  • Dolewamy rosół
  • Gotujemy 10 minut
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy kasztanowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Kasztan jadalny (100 g)
  • Por (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papryka faszerowana sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii

WIĘCEJ >

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

Czekoladę połamać i wrzucić do garnka Dodać mleko kokosowe i olej Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować Banana kroimy w plastry Gruszkę kroimy w kostkę Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły…

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, sos sojowy i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki w…

WIĘCEJ >