logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kasztanowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-4-5

Zupa kasztanowa

Przygotowanie

  • Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty
  • Dorzucamy kasztany
  • Dolewamy rosół
  • Gotujemy 10 minut
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Na protokole autoimmunologicznym AIP nie należy używać pieprzu, natomiast masło możesz zastąpić olejem kokosowym czy smalcem gęsim.

Uwagi

Kasztany możesz również kupić w łupinach, czasami bywają w popularnych marketach, jednak ich obieranie jest bardzo karkołomne. Przepisy na bulion znajdziesz w przepisach powiązanych.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g obranych kasztanów jadalnych (ze słoika lub puszki)
  • ½ pora
  • 1 litr rosołu
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka tłuszczu (smalec, masło klarowane lub łój wołowy)

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rosół z sarny z żółtkiem

Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą Cebulę (…)

WIĘCEJ >

Siekany tatar z wołowiny

Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić (…)

WIĘCEJ >

Wołowina azjatycka

Najpierw robimy marynatę. Pastę z tamaryndowca rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy nią pokrojone (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl