logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-4-1

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-4-1

Przygotowanie

  • Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty
  • Dorzucamy kasztany
  • Dolewamy rosół
  • Gotujemy 10 minut
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g obranych kasztanów jadalnych (ze słoika lub puszki)
  • ½ pora
  • 1 litr bulionu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka tłuszczu (smalec, masło klarowane lub łój wołowy)

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min (…)

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki

Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z kurczakiem

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl