Zupa kasztanowa na wywarze kostnym
Zupa kasztanowa na wywarze kostnym
Przygotowanie
- Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody
- Por kroimy w półksiężyce
- Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
- Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty
- Dorzucamy kasztany
- Dolewamy rosół
- Gotujemy 10 minut
- Miksujemy blenderem
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Możesz zainspirować się przyrządzeniem równie smacznej zupy kasztanowej.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni
Lista składników
- 100 g obranych, jadalnych kasztanów (ze słoika lub puszki)
- ¼ pora (35 g)
- 2 szklanki bulionu kostnego (500 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- 1 łyżka tłuszczu smalcu gęsiego, masła klarowanego lub łoju wołowego (15 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Podobne tematy
Zielony koktajl jagodowy
Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu
WIĘCEJ >Sałatka z brokułów i ziemniaków
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 20-30 minut, aż będą miękkie Brokuły dzielimy na drobne różyczki i blanszujemy Paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy ze sobą
WIĘCEJ >