Zupa kasztanowa na wywarze kostnym
Zupa kasztanowa na wywarze kostnym
Przygotowanie
- Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody
- Por kroimy w półksiężyce
- Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
- Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty
- Dorzucamy kasztany
- Dolewamy rosół
- Gotujemy 10 minut
- Miksujemy blenderem
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy kasztanowej.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (500 ml)
- Kasztan jadalny (200 g)
- Por (35 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Trufle kokosowo-czekoladowe
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce
WIĘCEJ >Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem
Kaszę przesypujemy do garnka Zalewamy mlekiem Podgrzewamy Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli Gotujemy na małym ogniu przez 20 min Od czasu do czasu mieszamy Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki Mieszamy i…
WIĘCEJ >Owsianka paleo z nasionami
W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…
WIĘCEJ >Pasta z buraków
Buraka przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…
WIĘCEJ >