fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c037dd93b-d460-47ee-bed6-dd51137943f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Przygotowanie

  • Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty
  • Dorzucamy kasztany
  • Dolewamy rosół
  • Gotujemy 10 minut
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy kasztanowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (500 ml)
  • Kasztan jadalny (200 g)
  • Por (35 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Trufle kokosowo-czekoladowe

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce

WIĘCEJ >

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

Kaszę przesypujemy do garnka Zalewamy mlekiem Podgrzewamy Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli Gotujemy na małym ogniu przez 20 min Od czasu do czasu mieszamy Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki Mieszamy i…

WIĘCEJ >

Owsianka paleo z nasionami

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraka przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >