fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-4-3

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Przygotowanie

  • Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody
  • Por kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty
  • Dorzucamy kasztany
  • Dolewamy rosół
  • Gotujemy 10 minut
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz zainspirować się przyrządzeniem równie smacznej zupy kasztanowej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g obranych, jadalnych kasztanów (ze słoika lub puszki)
  • ¼ pora (35 g)
  • 2 szklanki bulionu kostnego (500 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka tłuszczu smalcu gęsiego, masła klarowanego lub łoju wołowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…

WIĘCEJ >

Dorsz w mleku kokosowym

Filety z dorsza solimy i pieprzymy Rozgrzewamy olej na patelni i krótko smażymy filety Ubijamy w misce mleko kokosowe, curry i kurkumę. Wlewamy na patelnię z dorszem, przykrywamy i dusimy 5 minut Obracamy filety i…

WIĘCEJ >