Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)
Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)
Przygotowanie
- Dynię kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min
- Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min
- Zalewamy bulionem
- Gotujemy 20 min na średnim ogniu
- Ser trzemy na tarce i wrzucamy do garnka
- Dodajemy cynamon
- Miksujemy zupę blenderem
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
Autor
Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 0
Porcje: 5
Trudność: Średni
Lista składników
- 500 g dyni hokkaido bez pestek
- 1 cebula
- 1 litr bulionu jarskiego
- 100 g sera guayerre
- ½ łyżeczki cynamonu
- sól, pieprz
- 1 – 2 łyżki oleju kokosowego
Potrzebny sprzęt
Blender, Garnek, Tarka do jarzyn
Podobne tematy
Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową
Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy (…)
WIĘCEJ >Steki z serca wołowego
Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku (…)
WIĘCEJ >Wietnamskie bun
Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do (…)
WIĘCEJ >Zapiekanka z indyka i jarmużu z sosem czosnkowym
Mleko kokosowe rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy starty czosnek i dusimy kilka minut. Wyłączamy ogień pod sosem. Jarmuż dokładnie myjemy, (…)
WIĘCEJ >