fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa krem z dyni z serem guayerre

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca0710fe5-d2e7-4918-8387-2b46e578383f-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Przygotowanie

  • Dynię kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 20 min na średnim ogniu
  • Ser trzemy na tarce i wrzucamy do garnka
  • Dodajemy cynamon
  • Miksujemy zupę blenderem
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy krem z dyni.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Ser Gruyère (100 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cynamon mielony (2 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczona dynia

Kroimy dynię na pół Wydłubujemy łyżką pestki Kroimy dynię w plastry Kładziemy na blachę (można blachę wyłożyć papierem pergaminowym jeśli nie chce się używać oleju) Polewamy oliwą i sypiemy solą Piekarnik nastawiamy na 200 st…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z rukolą

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze

WIĘCEJ >

Potrawka z karkówki i dyni

Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm Pieczarki…

WIĘCEJ >

Gazpacho

Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół Miąższ wkładamy do blendera Dolewamy wodę, oliwę i jednego…

WIĘCEJ >