Zupa krem z dyni z serem guayerre
Zupa krem z dyni z serem guayerre
Przygotowanie
- Dynię kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min
- Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy 20 min na średnim ogniu
- Ser trzemy na tarce i wrzucamy do garnka
- Dodajemy cynamon
- Miksujemy zupę blenderem
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy krem z dyni.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
- Cebula (105 g)
- Ser Gruyère (100 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cynamon mielony (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Twarożek z pestek dyni
Pestki dyni wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz. Po tym czasie pestki dyni odcedzamy i przenosimy do osobnej miski Dodajemy pozostałe składniki (poza cykorią) i blendujemy przez ok. 3-4…
WIĘCEJ >Czekoladowy krem daktylowy
Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem
WIĘCEJ >Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtkiem
Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Cukinię, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce spiralnej lub gdy ktoś nie posiada tego cuda, pociąć warzywa wzdłuż na plastry i plastry pociąć na paseczki jak makaron Boczek pociąć w kostkę…
WIĘCEJ >Omlet z dodatkiem koziego sera
Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną Czekamy do momentu, aż spód się zetnie Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do…
WIĘCEJ >