Zupa krem z dyni z serem guayerre
Zupa krem z dyni z serem guayerre
Przygotowanie
- Dynię kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min
- Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy 20 min na średnim ogniu
- Ser trzemy na tarce i wrzucamy do garnka
- Dodajemy cynamon
- Miksujemy zupę blenderem
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy krem z dyni.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Ser Gruyère (100 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cynamon mielony (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pieczona dynia
Kroimy dynię na pół Wydłubujemy łyżką pestki Kroimy dynię w plastry Kładziemy na blachę (można blachę wyłożyć papierem pergaminowym jeśli nie chce się używać oleju) Polewamy oliwą i sypiemy solą Piekarnik nastawiamy na 200 st…
WIĘCEJ >Potrawka z karkówki i dyni
Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm Pieczarki…
WIĘCEJ >