fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z dyni z serem guayerre

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca0710fe5-d2e7-4918-8387-2b46e578383f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Przygotowanie

  • Dynię kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 20 min na średnim ogniu
  • Ser trzemy na tarce i wrzucamy do garnka
  • Dodajemy cynamon
  • Miksujemy zupę blenderem
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy krem z dyni.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Ser Gruyère (100 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cynamon mielony (2 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem  

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami. Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.

WIĘCEJ >

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >