fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z dyni z serem guayerre

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca0710fe5-d2e7-4918-8387-2b46e578383f-1

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Przygotowanie

  • Dynię kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 20 min na średnim ogniu
  • Ser trzemy na tarce i wrzucamy do garnka
  • Dodajemy cynamon
  • Miksujemy zupę blenderem
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia zupy krem z dyni. Zamiast dyni możesz wykorzystać inne warzywa, np. batat.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 g dyni Hokkaido bez pestek
  • 1 cebula (100 g)
  • 4 szklanki bulionu mięsnego (1 l)
  • 100 g sera guayerre
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z gęsi duszona w jabłkach z zasmażanym topinamburem i dynią

Piersi z gęsi położyć na desce skórą do góry. Ostrym nożem naciąć skórę w kratkę. Cebulę obrać i pokroić. Jabłka pokroić w plastry, gniazdo nasienne wyrzucić. Gruszkę pokroić w plastry lub cząstki. Rozgrzać patelnią. Na suchą,…

WIĘCEJ >

Jajka w sosie szpinakowym

Jajka gotujemy na półtwardo (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 4 minuty). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą Szpinak podsmażamy na maśle z curry Do szpinaku dolewamy odrobinę wody i…

WIĘCEJ >

Sałatka z indykiem i kalafiorem z sosem czosnkowym

W dużej misce umieszczamy porwaną na drobne kawałki sałatę, pokrojoną drobno cebulę i szczypiorek oraz startą na grubych oczkach marchewkę Pierś z indyka kroimy w kostkę, pieczemy w piekarniku wraz z porem w naczyniu żaroodpornym…

WIĘCEJ >

Kokojabłotka

Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto    Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…

WIĘCEJ >