fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z dyni z serem guayerre

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca0710fe5-d2e7-4918-8387-2b46e578383f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Przygotowanie

  • Dynię kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 20 min na średnim ogniu
  • Ser trzemy na tarce i wrzucamy do garnka
  • Dodajemy cynamon
  • Miksujemy zupę blenderem
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia zupy krem z dyni. Zamiast dyni możesz wykorzystać inne warzywa, np. batat.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 g dyni Hokkaido bez pestek
  • 1 cebula (100 g)
  • 4 szklanki bulionu mięsnego (1 l)
  • 100 g sera guayerre
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ślliwki

Śliwki myjemy, wydrążamy pestki

WIĘCEJ >

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi Uzyskaną masę dzielimy na dwie…

WIĘCEJ >

Orzechy włoskie

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z kiełbasą

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Do naczynia żaroodpornego wkładamy podzieloną na 4 kawałki, ponacinaną kiełbasę, warzywa pokrojone w ćwiartki albo połówki (jeśli warzywa są stosunkowo małe), główkę czosnku w całości i gałązki ziół. Zamykamy naczynie i…

WIĘCEJ >