Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)
Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Szczaw wypłukać i pokroić
- Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę
- Dodajemy pokrojony szczaw
- Zalewamy rosołem
- Wyciskamy sok z cytryny do garnka
- Lekko solimy i pieprzymy
- Gotujemy 10 min
- Próbujemy i doprawiamy
- Każde jajko kroimy na ćwiartki i nakładamy na talerze
- Zalewamy jajka gorącą zupą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (500 ml)
- Jajo kurze (153 g)
- Szczaw (125 g)
- Cebula (105 g)
- Cytryna (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Ryżanka Raffaello
Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody) Całość przelewam do…
WIĘCEJ >Gulasz warzywny
Cukinię kroimy w paski lub kostkę Paprykę kroimy w paski Pomidora kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek, obieramy i kroimy w kostkę Świeże oregano siekamy nożem…
WIĘCEJ >Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami
Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…
WIĘCEJ >Granola orzechowa
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Orzechy siekamy W garnku rozpuszczamy tłuszcz Do miski wrzucamy wiórki kokosowe, orzechy oraz pestki i mieszamy Do osobnej miski wlewamy rozpuszczony tłuszcz, dodajemy…
WIĘCEJ >