fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9047d673-9543-4c65-b5ad-ffb45cecb0de
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Szczaw wypłukać i pokroić
  • Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę
  • Dodajemy pokrojony szczaw
  • Zalewamy rosołem
  • Wyciskamy sok z cytryny do garnka
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy 10 min
  • Próbujemy i doprawiamy
  • Każde jajko kroimy na ćwiartki i nakładamy na talerze
  • Zalewamy jajka gorącą zupą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (500 ml)
  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Szczaw (125 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniakami

Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w nim mieściła) Wkładamy kapustę, zalewamy wodą, żeby sprawdzić, jaki poziom ma być, żeby nam się nie przelało Wyjmujemy kapustę i pusty garnek z wodą wstawiamy na ogień…

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese na makaronie z cukinii

Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitcu Dynię obrać, wydrążyć pestki, pokroić na większe kawałki i posmarować 1 łyżką oleju kokosowego. Buraka umyć i owinąć w papier do pieczenia. Dynię razem z…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Na patelni rozpuścić smalec gęsi. Dodać drobno posiekany czosnek. Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami). Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch…

WIĘCEJ >

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >