logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz18-1-1

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz18-1-1

Przygotowanie

  • Szczaw wypłukać i pokroić
  • Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę
  • Dodajemy pokrojony szczaw
  • Zalewamy rosołem
  • Wyciskamy sok z cytryny do garnka
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy 10 min
  • Próbujemy i doprawiamy
  • Każde jajko kroimy na ćwiartki i nakładamy na talerze
  • Zalewamy jajka gorącą zupą

Uwagi

Warto mieć większe zapasy bulionu w lodówce, wtedy można łatwo przygotować zupę.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 250 g świeżego szczawiu
  • 2 cebule
  • 1 litr bulionu kostnego
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • ½ cytryny
  • 2 łyżki masła klarowanego lub smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Stek wołowy z grillowaną cukinią

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony. Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło. W tym czasie (…)

WIĘCEJ >

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Mini pączusie/ gofry

Wszystkie składniki blendujemy razem. Masę wlewamy do opiekacza do pączków, gofrownicy lub dowolnego opiekacza, który nada masie kształt. Wypiekamy do (…)

WIĘCEJ >

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl