fbpx
logo
Szukaj
open close

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0495752b-1568-4187-b3d8-f3b62308b6ba-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
  • Do malaksera wrzucamy 2 ząbki czosnku i siekam bardzo drobno. Przerzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy około pół minuty. Następnie w malakserze miksujemy cebulę i dodajemy do czosnku. Smażymy, aż cebula będzie miękka.
  • W malakserze siekamy seler naciowy i cukinię. Przekładamy do innej miski.
  • W końcu w malakserze mielimy mięso. Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem, seler z cukinią, suszony czosnek, kurkumę, oregano, tymianek, marantę trzcinową. Dokładnie mieszamy masę, aby wszystkie smaki się połączyły. Będzie dość klejąca, ale na tyle zwarta, że nie przeszkodzi to w formowaniu kotlecików.
  • Na papier do pieczenia wykładamy uformowane kotleciki. Na szczycie każdego kładziemy odrobinę smalcu.
  • Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zaraz zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy 20-25 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Cukinia zielona (75 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Seler naciowy (25 g)
  • Skrobia z korzenia maranty (15 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Kurkuma w proszku (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Malakser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >

Leczo na ostro

W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Chwilę wszystko obsmażamy. Po chwili dodajemy kurkumę, paprykę…

WIĘCEJ >

Koktajl cytrynowy z mlekiem roślinnym

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy śmietankę, sok z cytryny, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do szklanki i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >