fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0495752b-1568-4187-b3d8-f3b62308b6ba-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
  • Do malaksera wrzucamy 2 ząbki czosnku i siekam bardzo drobno. Przerzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy około pół minuty. Następnie w malakserze miksujemy cebulę i dodajemy do czosnku. Smażymy, aż cebula będzie miękka.
  • W malakserze siekamy seler naciowy i cukinię. Przekładamy do innej miski.
  • W końcu w malakserze mielimy mięso. Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem, seler z cukinią, suszony czosnek, kurkumę, oregano, tymianek, marantę trzcinową. Dokładnie mieszamy masę, aby wszystkie smaki się połączyły. Będzie dość klejąca, ale na tyle zwarta, że nie przeszkodzi to w formowaniu kotlecików.
  • Na papier do pieczenia wykładamy uformowane kotleciki. Na szczycie każdego kładziemy odrobinę smalcu.
  • Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zaraz zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy 20-25 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Cukinia zielona (75 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Seler nać (25 g)
  • Skrobia z korzenia maranty (15 g)
  • Smalec z gęsi (6 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Malakser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii. Przelewamy do szklanki. Z truskawek usuwamy szypułki. Miksujemy je na gładki…

WIĘCEJ >

Zupa rybna

Rybę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy masło klarowane Rybę wraz z pokrojonymi w połówki pomidorami podsmażamy. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, szczypiorek i przyprawy Po dwóch minutach dolewamy wodę i zmniejszamy ogień Wszystko gotujemy…

WIĘCEJ >

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

Muffinki: Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak zacznie wrzeć woda Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min przekładamy owoce na sitko, żeby odciekły z…

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >