Kotleciki z babką jajowatą
Kotleciki z babką jajowatą
Przygotowanie
- Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami
- Formujemy 6 kotletów
- Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę
- Po około 10 – 15 minutach są gotowe
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kotlecików.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina mięso mielone (300 g)
- Jajo kurze rozm. M (51 g)
- Babka jajowata – łupiny (20 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cząber suszony (1 g)
- Estragon suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gulasz wieprzowy z boczniakami
Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić w kostkę 1,5 cm Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1 cm Cebulę,…
WIĘCEJ >Pierś z kaczki w sosie cytrynowym
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę. Kaczkę…
WIĘCEJ >Szaszłyki z kiełbasą
Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.
WIĘCEJ >Burger z pieczarki
Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek W tym samym czasie podsmażamy kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera Podajemy…
WIĘCEJ >