fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotleciki z babką jajowatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9142216-e4e6-4062-a0e3-7b1d72f3f333
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotleciki z babką jajowatą

Przygotowanie

  • Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami
  • Formujemy 6 kotletów
  • Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę
  • Po około 10 – 15 minutach są gotowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej aktualnej diecie.

Uwagi

Mięso najlepiej jest samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Kotlety możemy podać z dowolnymi warzywami.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g wieprzowej mielonej np. karkówki
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 20 g łupin babki jajowatej
  • ½ łyżeczki estragonu (2 g)
  • 1 szczypta cząbru (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Indyka kroimy w paseczki Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w paseczki Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z kiszonego ogórka

Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >