fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotleciki z babką jajowatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9142216-e4e6-4062-a0e3-7b1d72f3f333
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotleciki z babką jajowatą

Przygotowanie

  • Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami
  • Formujemy 6 kotletów
  • Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę
  • Po około 10 – 15 minutach są gotowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kotlecików.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina mięso mielone (300 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Babka jajowata – łupiny (20 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cząber suszony (1 g)
  • Estragon suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Rolki nori z owocami morza

Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi. Rozkładamy arkusz wodorostów i…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z indyka i jarmużu z sosem czosnkowym

Mleko kokosowe rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy starty czosnek i dusimy kilka minut. Wyłączamy ogień pod sosem. Jarmuż dokładnie myjemy, odcinamy zgrubiałe nerwy tak, żeby nie rozerwać liści. Wrzucamy pojedynczo na gotującą się wodę i…

WIĘCEJ >