fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotleciki wieprzowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27f97a36-9540-4fed-ab83-f43412026cfd

Kotleciki wieprzowe

Przygotowanie

  • Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami
  • Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia
  • Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne i proste kotlety wieprzowe – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 120 g mięsa mielonego z łopatki
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (12 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Zupa rybna

Rybę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy masło klarowane Rybę wraz z pokrojonymi w połówki pomidorami podsmażamy. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, szczypiorek i przyprawy Po dwóch minutach dolewamy wodę i zmniejszamy ogień Wszystko gotujemy…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >