fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotleciki wieprzowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27f97a36-9540-4fed-ab83-f43412026cfd
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotleciki wieprzowe

Przygotowanie

  • Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami
  • Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia
  • Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne i proste kotlety wieprzowe – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 120 g mięsa mielonego z łopatki
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (12 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sztuka mięsa z sarny z żurawiną, ziemniakami i sałatką z pomidora

Sztuka mięsa Marchew, pietruszkę i seler obieramy Przekrawamy wzdłuż na pół i wrzucamy do garnka Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą z piasku i dodajemy do garnka Dodajemy mięso Zalewamy zimną…

WIĘCEJ >

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku Smażymy po 1 min z każdej strony Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Wywar z kurczaka

Do garnka wkładamy kurczaka, zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 -2 godziny Wyjmujemy kurczaka, a wywar odcedzamy. W ten sposób ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami,…

WIĘCEJ >