fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca6ce1034-03fb-4c70-8d94-7debcb9225b6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm
  • Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową
  • Smażymy na patelni z każdej strony do lekkiego zarumienienia panierki kokosowej
  • Kotlety zdejmujemy z patelni i odstawiamy pod przykryciem
  • Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na tej samej patelni
  • Kiedy się zeszkli, dorzucamy poszatkowaną kapustę
  • Dodajemy sól
  • Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości (około 15-20 minut)
  • Po zdjęciu z palnika dodajemy sok z cytryny
  • Ugotowane lub upieczone wcześniej bataty rozdrabniamy widelcem, doprawiamy solą
  • Podajemy razem z mięsem i kapustą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Bataty można gotować w wodzie przez ok. 10-15 minut, na parze przez ok. 10 minut lub piec w piekarniku do miękkości w temp. 180 st. C przez ok. 40-50 minut.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (2000 g)
  • Batat (690 g)
  • Woda (500 ml)
  • Wieprzowina schab (480 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Smalec z gęsi (60 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (2 g)
  • Zioła prowansalskie (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Szatkownica, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Awokado nadziewane sałatką z kraba

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Do wrzącej wody wkładamy kraba, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 15 minut Ugotowanego kraba przenosimy na sito i przelewamy zimną wodą Następnie łapiemy kraba obiema…

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy do ostygnięcia Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >

Gruszka

Gruszkę umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczaka i cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do miski. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę (do miękkości). Dodajemy cukinię i…

WIĘCEJ >