Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce
Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce
Przygotowanie
- Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm
- Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową
- Smażymy na patelni z każdej strony do lekkiego zarumienienia panierki kokosowej
- Kotlety zdejmujemy z patelni i odstawiamy pod przykryciem
- Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na tej samej patelni
- Kiedy się zeszkli, dorzucamy poszatkowaną kapustę
- Dodajemy sól
- Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości (około 15-20 minut)
- Po zdjęciu z palnika dodajemy sok z cytryny
- Ugotowane lub upieczone wcześniej bataty rozdrabniamy widelcem, doprawiamy solą
- Podajemy razem z mięsem i kapustą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Bataty można gotować w wodzie przez ok. 10-15 minut, na parze przez ok. 10 minut lub piec w piekarniku do miękkości w temp. 180 st. C przez ok. 40-50 minut.
Autor
Lista składników
- Kapusta czerwona (2000 g)
- Batat (690 g)
- Woda (500 ml)
- Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
- Cebula (210 g)
- Jabłko (180 g)
- Smalec z gęsi (60 g)
- Sok z cytryny (bio) (40 ml)
- Mąka kokosowa (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (2 g)
- Zioła prowansalskie (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka owocowa – wiosna
Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać
WIĘCEJ >Gulasz z boczkiem i z kiełbasą
Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki…
WIĘCEJ >Skrzydełka musztardowe
Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…
WIĘCEJ >Krupnik z komosy ryżowej
Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…
WIĘCEJ >