fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca6ce1034-03fb-4c70-8d94-7debcb9225b6-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm
  • Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową
  • Smażymy na patelni z każdej strony do lekkiego zarumienienia panierki kokosowej
  • Kotlety zdejmujemy z patelni i odstawiamy pod przykryciem
  • Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na tej samej patelni
  • Kiedy się zeszkli, dorzucamy poszatkowaną kapustę
  • Dodajemy sól
  • Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości (około 15-20 minut)
  • Po zdjęciu z palnika dodajemy sok z cytryny
  • Ugotowane lub upieczone wcześniej bataty rozdrabniamy widelcem, doprawiamy solą
  • Podajemy razem z mięsem i kapustą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Bataty można gotować w wodzie przez ok. 10-15 minut, na parze przez ok. 10 minut lub piec w piekarniku do miękkości w temp. 180 st. C przez ok. 40-50 minut.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta czerwona (2000 g)
  • Batat (690 g)
  • Woda (500 ml)
  • Wieprzowina schab (480 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Smalec z gęsi (60 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (2 g)
  • Zioła prowansalskie (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Szatkownica, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z topinamburu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem  

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kuleczki i smażymy 3 minuty,…

WIĘCEJ >

Miks wędlin z miksem sałat

Wędliny układamy na talerzu Obok układamy sałaty i polewamy sosem  

WIĘCEJ >