fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca6ce1034-03fb-4c70-8d94-7debcb9225b6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Przygotowanie

  • Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm
  • Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową
  • Smażymy na patelni z każdej strony do lekkiego zarumienienia panierki kokosowej
  • Kotlety zdejmujemy z patelni i odstawiamy pod przykryciem
  • Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na tej samej patelni
  • Kiedy się zeszkli, dorzucamy poszatkowaną kapustę
  • Dodajemy sól
  • Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości (około 15-20 minut)
  • Po zdjęciu z palnika dodajemy sok z cytryny
  • Ugotowane lub upieczone wcześniej bataty rozdrabniamy widelcem, doprawiamy solą
  • Podajemy razem z mięsem i kapustą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Zamiast mąki kokosowej można użyć wiórków kokosowych. Bataty można gotować w wodzie przez 10-15 minut, na parze przez 10 minut lub piec w piekarniku do miękkości w temp. 180 st. C przez 40-50 minut.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 0,5 kg schabu lub pieczeni wieprzowej
  • 3-4 łyżki smalcu gęsiego lub oleju kokosowego do smażenia (60 g)
  • 1-2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • Przyprawy: kurkuma, zioła prowansalskie, sól himalajska
  • 2-3 ugotowane lub upieczone bataty (690 g)
  • ½ główki czerwonej lub białej kapusty (2000 g)
  • 2 cebule (200 g)
  • Opcjonalnie 1 kwaśne jabłko (180 g)
  • Sok z cytryny lub z limonki (80 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie Na górze układamy plastry szynki Polewamy sosem kolendrowym Posypujemy skwarkami

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >