fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obieramy
  • Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki
  • Cykorię przekraway na pół
  • Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry
  • Szynkę kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku
  • Marchewkę i pietruszkę mielimy zaraz po mięsie, dzięki temu wyczyścimy od razu maszynkę z mięsa
  • Do masy mięsno – warzywnej dodajemy sól, pieprz i mąkę kokosową
  • Wyrabiamy rękami masę mieloną aż będzie jednolita
  • Formujemy 4 kotlety
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Smażymy kotlety po 5 minut z każdej strony na średnim ogniu
  • Kotlety przekładamy na talerz
  • Na tej samej patelni smażymy warzywa (paprykę, cykorię, rzodkiewki, cebulę i czosnek) po 2 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP) nie dodawaj pieprzu czarnego, paprykę zastąp np. cukinią, a masło klarowane ghee np. smalcem.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Kotlety

  • Wieprzowina szynka (surowa) (100 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Marchew (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Warzywa z patelni

  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Kokosowy dorsz

Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy Masę odstawiamy na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni Smażymy…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem kokosowym

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody) Odstawiamy na 10 minut, po czym jemy

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Marchewkę obieramy, pół jednej marchewki kroimy w kostkę, resztę…

WIĘCEJ >