Czy w dzisiejszych czasach możliwe jest życie ekologiczne? Tak dlaczego nie… Wystarczy troszkę na początku zadać sobie trudu, a później jest coraz łatwiej. W audycji o tym dlaczego mięso z dzika nie zawsze jest zdrowe i dlaczego czasami lepiej wybierać sarninę, gdzie kupować mięso, jak przeżyć bez szamponu i odżywki do włosów, co kryje się w sklepowych kiełkach i jogurtach. Czy warzywa i owoce są zdrowe, jak zmniejszyć ilość chemii. Dlaczego to co jemy ma wpływ na nasze zdrowie i na nasze geny, co to jest modyfikacja genu MTHFR. Jak odżywianie się babci może mieć wpływ na wnuki. Czy możliwe jest prowadzenie domu bez tradycyjnej chemii tylko przy pomocy sody oczyszczonej i kwasku cytrynowego. Jak naturalnie zadbać o ciało i twarz, co z kremami z filtrami. Jak korzystać z lasu i co nam daje las, jakie znaczenie ma sortowanie śmieci i ich nie wyrzucanie w lesie. Program prowadzi Katarzyna Zawadzka, a gośćmi są: Iwona Wierzbicka – dietetyk kliniczny, Marcin Kurek leśnik i myśliwy z Nadleśnictwa Turawa oraz Justyna Weight fanka ekologicznego stylu życia.

- Zapraszam również na szkolenie: Dieta – inne podejście
- Wykład na temat Insulinooporności
- Wykład na temat Hashimoto
- Odwiedź stronę z relacją wiosennej Konferencji Holistyczne Podejście do diety, gdzie dostępne są filmy w temacie zdrowego stylu życia.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Iwona Wierzbicka
Czy w dzisiejszych czasach możliwe jest życie ekologiczne? Tak dlaczego nie… Wystarczy troszkę na początku zadać sobie trudu, a później jest coraz łatwiej. W audycji o tym dlaczego mięso z dzika nie zawsze jest zdrowe i dlaczego czasami lepiej wybierać sarninę, gdzie kupować mięso, jak przeżyć bez szamponu i odżywki do włosów, co kryje się w sklepowych kiełkach i jogurtach. Czy warzywa i owoce są zdrowe, jak zmniejszyć ilość chemii. Dlaczego to co jemy ma wpływ na nasze zdrowie i na nasze geny, co to jest modyfikacja genu MTHFR. Jak odżywianie się babci może mieć wpływ na wnuki. Czy możliwe jest prowadzenie domu bez tradycyjnej chemii tylko przy pomocy sody oczyszczonej i kwasku cytrynowego. Jak naturalnie zadbać o ciało i twarz, co z kremami z filtrami. Jak korzystać z lasu i co nam daje las, jakie znaczenie ma sortowanie śmieci i ich nie wyrzucanie w lesie. Program prowadzi Katarzyna Zawadzka, a gośćmi są: Iwona Wierzbicka – dietetyk kliniczny, Marcin Kurek leśnik i myśliwy z Nadleśnictwa Turawa oraz Justyna Weight fanka ekologicznego stylu życia.

- Zapraszam również na szkolenie: Dieta – inne podejście
- Wykład na temat Insulinooporności
- Wykład na temat Hashimoto
- Odwiedź stronę z relacją wiosennej Konferencji Holistyczne Podejście do diety, gdzie dostępne są filmy w temacie zdrowego stylu życia.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Radio Opole: Co z tym mlekiem?
Czy mleko jest szkodliwe? Jakie mleko najlepiej spożywać? - Iwona Wierzbicka na żywo w Radio Opole.
WIĘCEJ >Smoothie Ajwen Green Power
W smaku takie sę, ale bardzo pożywne, bogate w białko, chlorofil, żelazo, siarkę. Wpływa przede wszystkim regenerująco na organizm. MSM jest polecane w chorobach stawów i chorobach autoimmunologicznych.
WIĘCEJ >Witamina D3 – dlaczego jest tak ważna?
Witamina D3 i letnie odchudzanie - nagranie dla Radia Opole. 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witamin D3, a jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych.
WIĘCEJ >Nasiona chia – skarbnica składników odżywczych czy zbędny wydatek?
Nasiona chia są uznawane za bogactwo składników mineralnych i witaminowych, ale przede wszystkim za bogate źródło kwasów omega-3. Głównie przyrządza się z nich puddingi, choć przepisów kulinarnych na sławne nasiona jest wiele. Czy nasiona chia…
WIĘCEJ >














