fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Witamina D3 – dlaczego jest tak ważna?

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Witamina D3 – dlaczego jest tak ważna?

Witamina D3

Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.

Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.

Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:

To może Cię zainteresować:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Iwona Wierzbicka

Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.

Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.

Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:

To może Cię zainteresować:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor

Iwona Wierzbicka
25 sierpnia 2013

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Radio Opole: otyłość, paleo, internet i odchudzanie

Rozmowa Magdaleny Szybińskiej z Iwoną Wierzbicką o otyłości, diecie paleo i odchudzaniu w internecie. Programy: projektminus40 i 10 zasad skutecznego odchudzania.

WIĘCEJ >
rośliny strączkowe, ciecierzyca, soczewica

Strączki – jeść czy nie jeść?

Sprawdź, o czym warto wiedzieć, zanim sięgniemy po strączki. Rośliny strączkowe to niekwestionowane bogate źródło białka, ale i węglowodanów. Profil aminokwasowy soi jest podobny do białka wzorcowego, jakim jest jajo kurze, zatem idealnie nadaje się…

WIĘCEJ >

Radio Opole: Fast food lasagnie

Iwona Wierzbicka dla Radia Opole, na temat żywności paczkowanej, gotowej do spożycia po wyciągnięciu z opakowania i podgrzaniu. Co nam szkodzi, co może kryć się w takiej żywności i kto może sobie na taką pozwolić….

WIĘCEJ >

Maca – wyjątkowy adaptogen

Maca jest jednorocznym warzywem korzeniem z rodziny roślin krzyżowych, do których należą również m.in. brokuł, kalafior, kapusta czy jarmuż. Sprawdź, co warto wiedzieć o tej roślinie. Maca rośnie w Andach Peruwiańskich na wysokości 2700–4500 m…

WIĘCEJ >