Witamina D3 – dlaczego jest tak ważna?
Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.
Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.
Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:
To może Cię zainteresować:
Autor
Iwona Wierzbicka
Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.
Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.
Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:
To może Cię zainteresować:
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Piołun – czy poprawia trawienie i czy każdy może go stosować?
Każdy, kto ma problemy z trawieniem, wie, że gorzki smak pobudza wydzielanie soków trawiennych i ułatwia trawienie – w szczególności mięsa. Zjedzenie czegoś gorzkiego pobudza wydzielanie kwasu solnego w żołądku, sprawia, że powstaje kwaśne środowisko,…
WIĘCEJ >Witamina D i jej wpływ na organizm
Mnóstwo publikacji naukowych pokazuje, że witamina D może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina D ma potężną moc,…
WIĘCEJ >Radio Opole – Obalamy Mity Dietetyczne
Iwona Wierzbicka dla Radia Opole o mitach dietetycznych, zaletach diety Paleo, o adaptacji człowieka do współczesnych warunków, gdzie żywność zmieniła się na gorszą jakościowo. Dowiedz się jakie produkty najlepiej wybierać oraz jak wpływa na organizm
WIĘCEJ >Chlorella ma moc oczyszczania organizmu
Chlorella to roślina, która jest bogata w minerały typu wapń, żelazo, cynk i magnez oraz witaminy z grupy B. Dowiedziono jej lecznicze właściwości i że jej odpowiednia suplementacja może wspomóc proces leczenia wielu chorób.
WIĘCEJ >