fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Witamina D3 – dlaczego jest tak ważna?

Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider

Tagi

Witamina D3 – dlaczego jest tak ważna?

Witamina D3

Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.

Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.

Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:

To może Cię zainteresować:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Iwona Wierzbicka

Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.

Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.

Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:

To może Cię zainteresować:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor

Iwona Wierzbicka
25 sierpnia 2013

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Radio Opole: Grill po staropolsku

Grill po staropolsku bez konserwantów, o gotowcach z marketu, piwie oraz konsekwencjach i zagrożeniach tradycyjnego grillowania. WIĘCEJ >

rośliny strączkowe, ciecierzyca, soczewica

Strączki – jeść czy nie jeść?

Sprawdź, o czym warto wiedzieć, zanim sięgniemy po strączki. Rośliny strączkowe to niekwestionowane bogate źródło białka, ale i węglowodanów. Profil aminokwasowy soi jest podobny do białka wzorcowego, jakim jest jajo kurze, zatem idealnie nadaje się…

WIĘCEJ >

Radio Opole: rodzinne posiłki, dziecięca otyłość

Rodzinne posiłki, jak jemy, o słodyczach, przekąskach, otyłości, chodzeniu w gości. O chemii w jedzeniu i jej wpływie na zdrowie dzieci w przyszłości.

WIĘCEJ >

Radio Opole – Zdrowo na wiosnę

Iwona Wierzbicka dla Radio Opole o tym jak zmienić swój styl życia na zdrowy, jak dobrać aktywność fizyczną, jakie produkty wybierać. Dowiedz się jak walczyć ze stresem dzięki odpowiednim doborze wysiłku i prawidłowej, zdrowej diety.

WIĘCEJ >