
Aktualnie mamy bardzo dużo sprzecznych informacji dotyczących zdrowego żywienia. Problemem osoby, która chce się dobrze odżywiać jest rozbieżność zdań w środowisku dietetyków , tak więc co jest najważniejsze w doborze produktów? Niskoprzetworzona żywność, bez dodatków chemicznych, instynktowne dobieranie ilości pokarmu. Pamiętaj o tym że posiłek musi być przyjemnością, należy cieszyć się smakiem i zwracać uwagę na gęstość odżywczą posiłku.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor

Iwona Wierzbicka
Aktualnie mamy bardzo dużo sprzecznych informacji dotyczących zdrowego żywienia. Problemem osoby, która chce się dobrze odżywiać jest rozbieżność zdań w środowisku dietetyków , tak więc co jest najważniejsze w doborze produktów? Niskoprzetworzona żywność, bez dodatków chemicznych, instynktowne dobieranie ilości pokarmu. Pamiętaj o tym że posiłek musi być przyjemnością, należy cieszyć się smakiem i zwracać uwagę na gęstość odżywczą posiłku.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Wątróbka – naturalna multiwitamina
Wątróbka to obecnie najtańszy kawałek mięsa, ale mało kto za nią przepada, dlatego czasami trudno ją kupić w sklepie mięsnym. Tymczasem warto się do niej przekonać i wprowadzić ją do swojej diety. Sprawdź, dlaczego. W…
WIĘCEJ >Mało znane wielkie kasze – poznaj ich właściwości
Tradycyjnym jedzeniem osób ćwiczących jest kurczak, ryż, warzywa itp. Niestety nie wiemy że tzw. superzboża mogą nam zastąpić wiele produktów.
WIĘCEJ >Jak przeżyć po wizycie u dietetyka klinicznego – cz. 1
Jesteś po pierwszej wizycie u dietetyka? Oto kilka przydatnych wskazówek!
WIĘCEJ >Dlaczego paleo? Kalendarium ludzkości
Dlaczego paleo? Prześledźmy 2,5 miliona lat ewolucji i zestawmy 10 tys. lat temu kontra ostatnie 100 lat. Ludzie pradawni: Nie jedli nabiału – nie było prostą sprawą złapać dzikie zwierzę i je wydoić. Nie spożywali…
WIĘCEJ >