Aktualnie mamy bardzo dużo sprzecznych informacji dotyczących zdrowego żywienia. Problemem osoby, która chce się dobrze odżywiać jest rozbieżność zdań w środowisku dietetyków , tak więc co jest najważniejsze w doborze produktów? Niskoprzetworzona żywność, bez dodatków chemicznych, instynktowne dobieranie ilości pokarmu. Pamiętaj o tym że posiłek musi być przyjemnością, należy cieszyć się smakiem i zwracać uwagę na gęstość odżywczą posiłku.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Iwona Wierzbicka
Aktualnie mamy bardzo dużo sprzecznych informacji dotyczących zdrowego żywienia. Problemem osoby, która chce się dobrze odżywiać jest rozbieżność zdań w środowisku dietetyków , tak więc co jest najważniejsze w doborze produktów? Niskoprzetworzona żywność, bez dodatków chemicznych, instynktowne dobieranie ilości pokarmu. Pamiętaj o tym że posiłek musi być przyjemnością, należy cieszyć się smakiem i zwracać uwagę na gęstość odżywczą posiłku.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Jak przeżyć po wizycie u dietetyka klinicznego – cz. 1
Jesteś po pierwszej wizycie u dietetyka? Oto kilka przydatnych wskazówek!
WIĘCEJ >Radio Opole: grzyby
Radio Opole Żyj Zdrowo i Kolorowo: Grzyby - czy zawierają jakieś wartości odżywcze? Dostarczają nam sporej ilości witamin z grupy B, zwłaszcza pirydoksyny (wit B6), niacyny (wit PP), ryboflawiny (wit B2)
WIĘCEJ >Jak zrobić domową wędlinę?
Masz dosyć oszukiwania w sklepie? Chcesz jeść mięso, a nie tekturę z dodatkiem mięsa? Zrób sobie sam pyszną szyneczkę. Wbrew pozorom nie jest to trudne. Składniki (na jedną szyneczkę): ok. 700 g schabu 1/2 szklanki…
WIĘCEJ >Zielone smoothie z wyciskarki wolnoobrotowej Muke
Sprawdź, jak przygotować zielony smoothie przy pomocy wyciskarki Muke. W poniższym filmie opowiadam o efektach osiągniętych podczas stosowania postu oczyszczającego warzywno-owocowego dr Dąbrowskiej, a w międzyczasie robię sobie płynne śniadanie. Dlaczego zielone soki są zdrowe?…
WIĘCEJ >