Aktualnie mamy bardzo dużo sprzecznych informacji dotyczących zdrowego żywienia. Problemem osoby, która chce się dobrze odżywiać jest rozbieżność zdań w środowisku dietetyków , tak więc co jest najważniejsze w doborze produktów? Niskoprzetworzona żywność, bez dodatków chemicznych, instynktowne dobieranie ilości pokarmu. Pamiętaj o tym że posiłek musi być przyjemnością, należy cieszyć się smakiem i zwracać uwagę na gęstość odżywczą posiłku.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Iwona Wierzbicka
Aktualnie mamy bardzo dużo sprzecznych informacji dotyczących zdrowego żywienia. Problemem osoby, która chce się dobrze odżywiać jest rozbieżność zdań w środowisku dietetyków , tak więc co jest najważniejsze w doborze produktów? Niskoprzetworzona żywność, bez dodatków chemicznych, instynktowne dobieranie ilości pokarmu. Pamiętaj o tym że posiłek musi być przyjemnością, należy cieszyć się smakiem i zwracać uwagę na gęstość odżywczą posiłku.
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Jak zrobić sos do sałatki?
Gotowanie z amatorami to dla naszego mistrza kuchni sama przyjemność. W naszej Szkole Gotowania mamy motto " GOTOWANIE TO JEDNA WIELKA ZABAWA!" Zobaczcie jak bawił się nasz praktykant Przemek, podczas wspólnego gotowania z Pawłem, gdy
WIĘCEJ >Radio Opole: grzyby
Radio Opole Żyj Zdrowo i Kolorowo: Grzyby - czy zawierają jakieś wartości odżywcze? Dostarczają nam sporej ilości witamin z grupy B, zwłaszcza pirydoksyny (wit B6), niacyny (wit PP), ryboflawiny (wit B2)
WIĘCEJ >Aloes – jakie ma właściwości?
Jakie właściwości ma aloes? W czym może nam pomóc? Sprawdź! Na początek kilka ciekawostek o aloesie: Znajdziemy w nim ponad 75 substancji czynnych. Jest źródłem „białego złota”, czyli minerałów ORMUS. Ma zastosowanie w stomatologii, poprawia…
WIĘCEJ >Mało znane wielkie kasze – poznaj ich właściwości
Tradycyjnym jedzeniem osób ćwiczących jest kurczak, ryż, warzywa itp. Niestety nie wiemy że tzw. superzboża mogą nam zastąpić wiele produktów.
WIĘCEJ >