Czym jest glifosat? To po prostu składnik wielu środków chwastobójczych, w tym popularnego w wielu krajach R…-u. Używają go ludzie, którzy chcą sobie na przykład odchwaścić chodniki, ale i rolnicy, którzy chcą, by zboże czy rzepak szybciej wyschły (tuż przed zbiorami). Niestety jest to środek systemiczny, wchodzący do „wnętrza rośliny”, który nie ulega biodegradacji lub ulega jej bardzo powoli. Badania fundacji Fundacja Rozwoju Myśli Ekologicznej (foodrentgen) pokazują, że pozostałości popularnego herbicydu można znaleźć w wielu produktach spożywczych w tym w płatkach i kaszach. W 2015 roku Międzynarodowa Agencja Badania Raka zaklasyfikowała glifosat jako substancję prawdopodobnie rakotwórczą dla ludzi (grupa 2A) ze względu na ograniczone dowody na to, że zwiększa on ryzyko chłoniaka nieziarniczego. Wiele badań na ten temat jest utajnianych. Badanie na myszach z 2019 roku pokazało, że po spożyciu glifosatu dochodzi do wielu mutacji, które predysponują do chorób – nie zawsze w pierwszym pokoleniu, ale w kolejnych już tak.
Z tego materiału dowiesz się
- Czym jest glifosat
- Gdzie znajduje się glifosat, w jakich produktach
- Czy glifosat jest dodatkiem do żywności
- Czy jest to substancja wpływająca na nowotwory
- Jaki ma wpływ ma na organizm
- Czy glifosat dotyczy wszystkich
- Jak go zbadać w organizmie
- Pokażę przypadki z gabinetu
- Czy ma wpływ na zaburzenia rozwojowe u dzieci
- Jak się go pozbyć – co jeść
- Suplementacja pomocna przy detoksykacji
Zapraszam – Iwona Wierzbicka
Pliki do pobrania
Prezentacja - Glifosat ukryty wróg
Minimalne wymagania techniczne:
- urządzenie z dostępem do Internetu
- najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
- program do odczytu plików formatu .pdf
- program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar
Autor
Iwona Wierzbicka
Długość: 1:56:29
Trudność: Łatwy
Autor
Długość: 1:56:29
Trudność: Łatwy
Czym jest glifosat? To po prostu składnik wielu środków chwastobójczych, w tym popularnego w wielu krajach R…-u. Używają go ludzie, którzy chcą sobie na przykład odchwaścić chodniki, ale i rolnicy, którzy chcą, by zboże czy rzepak szybciej wyschły (tuż przed zbiorami). Niestety jest to środek systemiczny, wchodzący do „wnętrza rośliny”, który nie ulega biodegradacji lub ulega jej bardzo powoli. Badania fundacji Fundacja Rozwoju Myśli Ekologicznej (foodrentgen) pokazują, że pozostałości popularnego herbicydu można znaleźć w wielu produktach spożywczych w tym w płatkach i kaszach. W 2015 roku Międzynarodowa Agencja Badania Raka zaklasyfikowała glifosat jako substancję prawdopodobnie rakotwórczą dla ludzi (grupa 2A) ze względu na ograniczone dowody na to, że zwiększa on ryzyko chłoniaka nieziarniczego. Wiele badań na ten temat jest utajnianych. Badanie na myszach z 2019 roku pokazało, że po spożyciu glifosatu dochodzi do wielu mutacji, które predysponują do chorób – nie zawsze w pierwszym pokoleniu, ale w kolejnych już tak.
Z tego materiału dowiesz się
- Czym jest glifosat
- Gdzie znajduje się glifosat, w jakich produktach
- Czy glifosat jest dodatkiem do żywności
- Czy jest to substancja wpływająca na nowotwory
- Jaki ma wpływ ma na organizm
- Czy glifosat dotyczy wszystkich
- Jak go zbadać w organizmie
- Pokażę przypadki z gabinetu
- Czy ma wpływ na zaburzenia rozwojowe u dzieci
- Jak się go pozbyć – co jeść
- Suplementacja pomocna przy detoksykacji
Zapraszam – Iwona Wierzbicka
Pliki do pobrania
Prezentacja - Glifosat ukryty wróg
Tagi
Podobne tematy
Odporność zaczyna się w jelitach
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Nietolerancje pokarmowe i alergie kontaktowe – KDK 18/29
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Morfologia – interpretacja
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Dietoterapia – KDK 27/29
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >