Amarantus
Amarantus
Przygotowanie
- Amarantus wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą.
- Gotować ok. 20 minut.
- Odcedzić na sitku.
Autor
Lista składników
- Amarantus – ziarno (60 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasta z pora i orzechów włoskich
Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
WIĘCEJ >Jajecznica z ziołami i oliwkami
Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną (lub widelcem) Oliwki kroimy w plastry i dodajemy do jaj Zieleninę siekamy, dodajemy do jaj i całość dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę…
WIĘCEJ >Chrupiące krakersy z parmezanu
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko nacieramy go tłuszczem Parmezan przenosimy na blachę (robimy kilka równych kopców z parmezanu w równych odległościach i delikatnie „rozsmarowujemy”, tak żeby…
WIĘCEJ >Wielkanocne baranki z masła krowiego i masła kokosowego
Wykonanie masła kokosowego: Wiórki wsypujemy do naczynia, w którym będziemy miksować Zaczynamy blendować I teraz UWAGA, jeśli mamy takie cudo jak młynek nakładany do blendera to najpierw w nim zaczynamy miksować. Miksujemy też wiórki partiami,…
WIĘCEJ >