Amarantus
Amarantus
Przygotowanie
- Amarantus wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą.
- Gotować ok. 20 minut.
- Odcedzić na sitku.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 60 g amarantusa
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Sitko
Podobne tematy
Komosa ryżowa biała
Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.
WIĘCEJ >Konfitura z grzybów
Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia. Grzyby mrożone wyjmujemy 4 – 5 godzin wcześniej z zamrażarki, żeby odtajały. Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy…
WIĘCEJ >Kasza gryczana
Kaszę wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.
WIĘCEJ >Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona
Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.
WIĘCEJ >