fbpx
logo
Szukaj
open close

Aromatyczne owoce z kruszonką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b87fd1a-31f3-4393-9573-e4ab3fdd59b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Aromatyczne owoce z kruszonką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Jabłka i gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki
  • Wszystkie owoce wrzucamy na patelnię, dodajemy sok z cytryny, połowę tłuszczu oraz połowę cukru i podgrzewamy przez ok. 10 minut, aż owoce zmiękną
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do naczynia żaroodpornego
  • Do miski wkładamy pozostały tłuszcz, dosypujemy cukier, mąkę oraz przyprawy i dokładnie łączymy składniki (mieszanka powinna przypominać bułkę tartą)
  • Owoce posypujemy powstałą kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut
  • Deser nakładamy na talerze i podajemy z porcją jogurtu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z owocami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jabłko (360 g)
  • Jogurt naturalny (360 g)
  • Gruszka (260 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Mąka orkiszowa (150 g)
  • Jeżyna (100 g)
  • Masło klarowane ghee (80 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Imbir w proszku (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Bagietkę kroimy na kromki Rozgrzewamy opiekacz Wkładamy do opiekacza kromki i opiekamy przez ok. 2-3 minuty Następnie nieopieczoną stronę kromki smarujemy tłuszczem i wkładamy z powrotem do opiekacza na ok. 2-3 minuty Kromki nacieramy czosnkiem…

WIĘCEJ >

Wołowina w balsamicznej marynacie z karmelizowaną cebulą

Czosnek obieramy, kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski Do miski dolewamy ocet i 2/3 ilości tłuszczu, dodajemy musztardę oraz cukier i całość dokładnie mieszamy (tak aby cukier się rozpuścił) Mięso kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Koktajl ze szpinakiem i papają

Myjemy szpinak Myjemy papaję i kroimy ją na pół Wyciągamy łyżką nasiona z niej, po czym kroimy ją Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy szklankę wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >