fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczone owoce z kruszonką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72075e01-fe41-4b26-a82c-80600da1ebaa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczone owoce z kruszonką

Przygotowanie

Ciasto:

  • Obrać gruszki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki
  • Umieścić wszystkie owoce w misce, dodać miód, mąkę kokosową i cynamon
  • Wymieszać składniki
  • Nasmarować naczynie żaroodporne olejem kokosowym
  • Umieścić owoce w naczyniu, a następnie posypać je kruszonką
  • Zapiekać w piekarniku w temperaturze 175°c przez 35-40 minut
  • Naczynie należy ustawić maksymalnie do połowy wysokości piekarnika aby kruszonka się nie przypaliła

Kruszonka:

  • Na kilka minut zalać wrzątkiem daktyle
  • Odcedzić daktyle i przełożyć do blendera
  • Dodać wiórki kokosowe, cynamon oraz miód
  • Zmiksować do otrzymania ziarenek o wielkości czarnego pieprzu
  • Wymieszać z masłem klarowanym 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Ciasto

  • Gruszka (520 g)
  • Malina (55 g)
  • Borówka (50 g)
  • Jeżyna (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Mąka kokosowa (12 g)
  • Cynamon mielony (4 g)

Kruszonka

  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Daktyl (30 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Wiórki kokosowe (18 g)
  • Cynamon mielony (4 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną

Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło (…)

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę (…)

WIĘCEJ >