fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bagietka z szynką, serem, sałatą i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbccff1f-cc17-42b0-9d87-a1af13985139
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bagietka z szynką, serem, sałatą i papryką

Przygotowanie

  • Bagietkę kroimy wzdłuż na pół
  • Obie połówki bagietki smarujemy tłuszczem
  • Paprykę kroimy w paski
  • Na jedną połówkę układamy wszystkie składniki, posypujemy przyprawami i przykrywamy drugą połówką bagietki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bagietka (140 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (60 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Ser żółty (45 g)
  • Sałata masłowa (15 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – miś

Z chleba wycinamy kawałki na kształt misia (tak jak na załączonym obrazku) Następnie smarujemy chleb serem topionym i układamy na talerzu Z ogórka wycinamy kwiatki Sałatę targamy na małe części Z oliwki wycinamy kawałki na…

WIĘCEJ >

Makaron z dynią, fetą i pesto

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Następnie skrapiamy dynię tłuszczem (3/4 ilości) i wkładamy do…

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Dynię myjemy, nakłuwamy w różnych miejscach widelcem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy aż do miękkości (od 45 do 60 minut) Wyciągamy dynię i czekamy, aż ostygnie Gdy ostygnie, kroimy dynię…

WIĘCEJ >

Motyl z parówki i ziemniaków

Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie ziemniaka odcedzamy, ugniatamy na jednolitą konsystencję i przenosimy na talerz Z sera wycinamy kawałki na kształt chmurek Ogórka kroimy w…

WIĘCEJ >