fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3c473ba0-1346-4521-a6bd-97bb623b9c6b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Mięso kroimy w cienkie plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dokładamy mięso, dodajemy przyprawy i całość smażymy przez ok. 5-10 minut (co jakiś czas obracając mięso)
  • Z piekarnika wyciągamy kawałki bagietki, a na nią nakładamy mięso z cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina polędwica (200 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser feta (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia Mielimy mięso…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, owocami, orzechami i miętą

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy owocami, orzechami oraz…

WIĘCEJ >

Wieprzowina z miodem i pieprzem

Mięso zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (mięso powinno być twarde, ale nie zamarznięte) Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, odwijamy z folii i kroimy w cienkie plasterki Na…

WIĘCEJ >