Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta
Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka
- Mięso kroimy w cienkie plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dokładamy mięso, dodajemy przyprawy i całość smażymy przez ok. 5-10 minut (co jakiś czas obracając mięso)
- Z piekarnika wyciągamy kawałki bagietki, a na nią nakładamy mięso z cebulą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (200 g)
- Bagietka (140 g)
- Cebula (105 g)
- Ser feta (50 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Siekane kotlety z sarny
Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…
WIĘCEJ >Kasza jaglana z cukinią
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-6 minut Dodajemy kaszę oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4…
WIĘCEJ >Kanapka dziecięca – świnka
Bułkę kroimy na pół i smarujemy pasztetem Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszów i nosa Oliwki kroimy w plastry i paski Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardy Wszystkie składniki układamy na talerzu na…
WIĘCEJ >Wykwintne kanapki z kurczakiem
Pomidory kroimy w plastry Awokado obieramy (pestkę usuwamy) i kroimy w plasterki Mięso kroimy na nieduże kawałki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kawałki mięsa i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony, a…
WIĘCEJ >