fbpx
logo
Szukaj
open close

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3c473ba0-1346-4521-a6bd-97bb623b9c6b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Mięso kroimy w cienkie plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dokładamy mięso, dodajemy przyprawy i całość smażymy przez ok. 5-10 minut (co jakiś czas obracając mięso)
  • Z piekarnika wyciągamy kawałki bagietki, a na nią nakładamy mięso z cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina polędwica (200 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser feta (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowane Halloumi

Ser Halloumi wyjmujemy z opakowania i grillujemy na patelni aż do momentu zarumienienia Z pozostałych składników robimy sałatkę i podajemy razem z serem

WIĘCEJ >

Schab pieczony z warzywami

Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy z każdej strony powstałą marynatą i wkładamy na ok. 2 godz. do lodówki Brokuł dzielimy na różyczki Cukinię…

WIĘCEJ >

Warzywne pakory

Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cukinię i pieczarki kroimy w drobną kostkę, a następnie przenosimy do miski Zieleninę i chili drobno siekamy, a następnie przenosimy do miski i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z cukinią

Kaszę jaglaną płuczemy na sitku w gorącej wodzie Gotujemy w gorącej wodzie 10-15 minut W międzyczasie ścieramy cukinię na tarce o grubych oczkach Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy cukinię Dusimy na małym ogniu…

WIĘCEJ >