fbpx
logo
Szukaj
open close

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3c473ba0-1346-4521-a6bd-97bb623b9c6b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Mięso kroimy w cienkie plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dokładamy mięso, dodajemy przyprawy i całość smażymy przez ok. 5-10 minut (co jakiś czas obracając mięso)
  • Z piekarnika wyciągamy kawałki bagietki, a na nią nakładamy mięso z cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina polędwica (200 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser feta (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Siekane kotlety z sarny

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z cukinią

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-6 minut Dodajemy kaszę oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – świnka

Bułkę kroimy na pół i smarujemy pasztetem Z szynki wycinamy kawałki na kształt uszów i nosa Oliwki kroimy w plastry i paski Z papryki wycinamy kawałki na kształt kokardy Wszystkie składniki układamy na talerzu na…

WIĘCEJ >

Wykwintne kanapki z kurczakiem

Pomidory kroimy w plastry Awokado obieramy (pestkę usuwamy) i kroimy w plasterki Mięso kroimy na nieduże kawałki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kawałki mięsa i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony, a…

WIĘCEJ >