fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki z warzywami, mozzarellą i wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb5f61686-a58a-46f9-93bb-ce224679be48
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki z warzywami, mozzarellą i wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Ogórka obieramy i kroimy w plastry
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Mozzarellę kroimy w plastry
  • Kromki smarujemy tłuszczem, układamy na nich wszystkie warzywa oraz łososia i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (125 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Awokado (70 g)
  • Ser mozzarella (60 g)
  • Ogórek gruntowy (35 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiące zapiekane szparagi

Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ze szparagów odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 1 minutę Następnie szparagi odcedzamy…

WIĘCEJ >

Kanapki ze smażonymi pieczarkami

Bułkę kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę oraz pieczarki, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-6 minut Na każdy plaster bułki nakładamy…

WIĘCEJ >

Karmelizowane ziemniaki

Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy i ostawiamy do ostygnięcia Ostygnięte ziemniaki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (aż zacznie skwierczeć) Następnie…

WIĘCEJ >

Wieprzowina nadziewana jabłkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Rodzynki wsypujemy do miski, dolewamy sok i moczymy przez ok. 10 minut Po tym czasie rodzynki odsączamy (soku nie wylewamy) i przenosimy do miski Jabłko obieramy, kroimy w…

WIĘCEJ >