Kanapki z serem pleśniowym, suszoną morelą i oliwkami
Kanapki z serem pleśniowym, suszoną morelą i oliwkami
Przygotowanie
- Bagietkę kroimy w plastry
- Każdy plaster smarujemy tłuszczem
- Na kanapki nakładamy sałatę, ser, morelę oraz oliwkę i całość posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kanapek.
Autor
Lista składników
- Ser pleśniowy (80 g)
- Bagietka (70 g)
- Sałata roszponka (50 g)
- Morela suszona (40 g)
- Masło (15 g)
- Oliwki czarne (12 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Kanapki z musem ogórkowym i fetą
Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Ser kroimy w kostkę Bułki kroimy w plastry Na każdy kawałek…
WIĘCEJ >Kanapki z pomidorem i bazylią
Pomidora kroimy w kostkę i przenosimy do miski Bazylię siekamy i dodajemy do miski Dodajemy przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i mieszamy Kromki chleba smarujemy tłuszczem i nakładamy pomidory z bazylią
WIĘCEJ >Kanapki z awokado, rzodkiewką i roszponką
Awokado obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Kanapki smarujemy tłuszczem, układamy na nich roszponkę, awokado oraz rzodkiewkę i posypujemy przyprawami (jeśli są podane w składnikach)
WIĘCEJ >Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą
Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach
WIĘCEJ >