fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki z serem pleśniowym, suszoną morelą i oliwkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c03deb0e1-a687-41ca-9cc3-5caa51426a29
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki z serem pleśniowym, suszoną morelą i oliwkami

Przygotowanie

  • Bagietkę kroimy w plastry
  • Każdy plaster smarujemy tłuszczem
  • Na kanapki nakładamy sałatę, ser, morelę oraz oliwkę i całość posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser pleśniowy (80 g)
  • Bagietka (70 g)
  • Sałata roszponka (50 g)
  • Morela suszona (40 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Oliwki czarne (12 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet ze szpinakiem

Cebulę i czosnek drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem Szpinak kroimy na drobne kawałki Jajka mieszamy ze szpinakiem (można też całość zmiksować blenderem) Jajeczną masę wlewamy na patelnię…

WIĘCEJ >

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

Mięso dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażmy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor) Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na osobnej patelni…

WIĘCEJ >

Chlebowa pizza z ziemniakami

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Ziemniaki odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >