Kanapki z musem ogórkowym i fetą
Kanapki z musem ogórkowym i fetą
Przygotowanie
- Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
- Dodajemy przyprawy i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
- Ser kroimy w kostkę
- Bułki kroimy w plastry
- Na każdy kawałek bułki nakładamy mus, a na wierzch kładziemy ser
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia kanapek z innym dodatkami.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (180 g)
- Bułka pszenna (150 g)
- Awokado (140 g)
- Ser feta (50 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasta marchewkowo-daktylowa
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach Daktyle kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min Dodajemy marchewkę i daktyle Podsmażamy…
WIĘCEJ >Smoothie z ogórkiem i jarmużem
Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >Placek kasztanowy
Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy. Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i…
WIĘCEJ >Makaron z krewetkami
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Zieleninę drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy skórkę…
WIĘCEJ >