fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapki z pasztetem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5c05df41-1fa8-439b-838d-416a1ecacc1c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki z pasztetem i awokado

Przygotowanie

  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Kromki chleba smarujemy pasztetem, na wierzch układamy plastry awokado i całość posypujemy nasionami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych kanapek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (70 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Pasztet drobiowy (50 g)
  • Sezam czarny (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chipsy ziemniaczane

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w cienkie plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Następnie ziemniaki odcedzamy, przenosimy do miski i odstawiamy do ostygnięcia Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę…

WIĘCEJ >

Soczysty kurczak z morelami

Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy musztardę oraz przyprawy (curry) i mieszamy Mięso kroimy na kawałki, przenosimy do miski i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był dokładnie pokryty musztardową mieszanką Na patelni…

WIĘCEJ >

Sernik z batatów

Bataty obieramy i gotujemy do miękkości we wrzątku. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ostudzone bataty wkładamy do blendera razem z mąką z migdałów ziemnych lub kokosową, pastą kokosową, olejem kokosowym, cynamonem i skórką z pomarańczy….

WIĘCEJ >

Pieczony filet z makreli z marchewką i pomidorami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy wzdłuż na pół tworząc filety Na papier układamy filety i posypujemy z każdej…

WIĘCEJ >