fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceed977fe-972e-4be3-b4be-65aa81efb6e1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

Przygotowanie

Pasta z awokado

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ
  • Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy

Kanapki z pastą z awokado i jajkiem przepiórczym

  • Z kanapek wycinamy serduszka, a następnie smarujemy pastą z awokado
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jaja w rożnych odstępach, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 2 minuty (do momentu ścięcia się białek)
  • Usmażone jaja przenosimy na kanapki (tak jak na załączonym obrazku) i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Pasta z awokado

  • Awokado (280 g)
  • Sok z limonki (50 g)
  • Płatki drożdżowe (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Kanapki z pastą z awokado i jajkiem przepiórczym

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Jajo przepiórcze (48 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety z zielonej soczewicy

Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, solimy dopiero pod koniec gotowania. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody, studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, ziarna słonecznika i dyni siekamy. Smażymy cebulę na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni….

WIĘCEJ >

Cukinia w stylu włoskim

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 0,5 minuty Dodajemy cebulę i podsmażamy przez ok. 5-6 minut Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie na…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…

WIĘCEJ >

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy. Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez…

WIĘCEJ >