fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceed977fe-972e-4be3-b4be-65aa81efb6e1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

Przygotowanie

Pasta z awokado

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ
  • Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy

Kanapki z pastą z awokado i jajkiem przepiórczym

  • Z kanapek wycinamy serduszka, a następnie smarujemy pastą z awokado
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jaja w rożnych odstępach, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 2 minuty (do momentu ścięcia się białek)
  • Usmażone jaja przenosimy na kanapki (tak jak na załączonym obrazku) i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Pasta z awokado

  • Awokado (280 g)
  • Sok z limonki (bio) (50 g)
  • Płatki drożdżowe (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Kanapki z pastą z awokado i jajkiem przepiórczym

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Jajo przepiórcze (48 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kanapki z musem ogórkowym i fetą

Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy i blendujemy do (…)

WIĘCEJ >

Kanapki z bekonem i jajem

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku i wytapiamy tłuszcz Obok podsmażonego boczku wybijamy jaja i smażymy przez (…)

WIĘCEJ >

Kanapki z awokado, rzodkiewką i roszponką

Awokado obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Kanapki smarujemy tłuszczem, układamy na nich roszponkę, awokado oraz rzodkiewkę (…)

WIĘCEJ >

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

WIĘCEJ >

Kanapki z cukinii z wędzonym łososiem i pastą z karczochów

Cukinię płuczemy i kroimy wzdłuż na długie plastry, przy użyciu szatkownicy, obieraczki lub noża Z jednej cukinii otrzymujemy 6 plastrów. (…)

WIĘCEJ >