fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceed977fe-972e-4be3-b4be-65aa81efb6e1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

Przygotowanie

Pasta z awokado

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ
  • Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa
  • Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy

Kanapki z pastą z awokado i jajkiem przepiórczym

  • Z kanapek wycinamy serduszka, a następnie smarujemy pastą z awokado
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wybijamy jaja w rożnych odstępach, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 2 minuty (do momentu ścięcia się białek)
  • Usmażone jaja przenosimy na kanapki (tak jak na załączonym obrazku) i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Pasta z awokado

  • Awokado (280 g)
  • Sok z limonki (bio) (50 g)
  • Płatki drożdżowe (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Kanapki z pastą z awokado i jajkiem przepiórczym

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Jajo przepiórcze (48 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka warzywna z jajem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Sałatę targamy na części Pomidora, rzodkiewkę i paprykę kroimy w kostkę Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w kostkę Wszystkie warzywa i…

WIĘCEJ >

Koktajl arbuzowy

Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – sówka z serem

Kromkę chleba smarujemy tłuszczem Z sera wycinamy kawałki na kształt kółek Salami kroimy na pół Z oliwek wycinamy kawałki na kształt oczek, noska i nóżek Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt oczek i piórek…

WIĘCEJ >

Zupa krem warzywny

Warzywa obieramy i kroimy na małe kawałki Wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem, dodajemy sól i kurkumę Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie Blendujemy 

WIĘCEJ >