fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz10-2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Przygotowanie

  • Chleb smarujemy masłem
  • Na kromki kładziemy sałatę
  • Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

Rady dietetyka

Możesz sporządzić samemu domowy chleb gryczany na zakwasie. Przepis znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Porcja to 2-4 kromki. Ale jeśli potrzebujesz więcej lub mniej – śmiało. Jesteśmy zwolennikiem „najadania się i diety odżywczej, a nie liczenia kalorii”.

Uwagi

Przepisy, jak zrobić własny chleb znajdziesz w powiązanych. Możesz oczywiście skorzystać z chleba zakupionego w piekarni.

Przepis na domowy schab również znajdziesz w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 kromki chleba gryczanego (ok. 100 g)
  • ½ zielonego ogórka (90 g)
  • 2 liście sałaty lodowej (80 g)
  • ¼ kostki masła klarowanego Ghee (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Alergeny

Histamina 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sernik mango na zimno bez nabiału

Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku należy ją zalać 6 łyżkami zimnej wody i również zostawić do namoczenia na 10 minut)….

WIĘCEJ >

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

Kaszę przesypujemy do garnka Zalewamy mlekiem Podgrzewamy Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli Gotujemy na małym ogniu przez 20 min Od czasu do czasu mieszamy Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki Mieszamy i…

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Babka pomarańczowo – kokosowa

Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy na 190 st. C. Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą…

WIĘCEJ >