Kanapki z bekonem i jajem
Kanapki z bekonem i jajem
Przygotowanie
- Kromki chleba smarujemy tłuszczem
- Rozgrzewamy patelnię
- Kładziemy plastry boczku i wytapiamy tłuszcz
- Obok podsmażonego boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
- Na kromki kładziemy plastry boczku oraz jaja i całość posypujemy przyprawami, obok kromek kładziemy liście sałaty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
- Sałata masłowa (20 g)
- Prawdziwe masło (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Omlet ze szparagami
Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…
WIĘCEJ >Grzanki z białym serem, rukolą i jajem
Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Kromki chleba pieczemy w tosterze Gotowe grzanki smarujemy serem, posypujemy rukolą oraz przyprawami i kładziemy na talerz Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na…
WIĘCEJ >Placki bananowe z sosem malinowym
Placki bananowe Banana obrać, połamać/pokroić na mniejsze kawałki Dodać jajko Miksować przez 15 sekund blenderem Cały czas miksując dodajemy po łyżce mąki kokosowej, jeśli po drugiej łyżce robi się gęste to nie dodajemy już kolejnej…
WIĘCEJ >Jajecznica na maśle
Na patelni rozpuszczamy masło. Wybijamy jajka. Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia.
WIĘCEJ >