Kanapki z awokado, rzodkiewką i roszponką
Kanapki z awokado, rzodkiewką i roszponką
Przygotowanie
- Awokado obieramy i kroimy w plastry
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Kanapki smarujemy tłuszczem, układamy na nich roszponkę, awokado oraz rzodkiewkę i posypujemy przyprawami (jeśli są podane w składnikach)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.
Autor
Lista składników
- Awokado (70 g)
- Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
- Sałata roszponka (50 g)
- Rzodkiewka (30 g)
- Prawdziwe masło (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem
Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…
WIĘCEJ >Owsianka z owocami
Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków) Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki Kiwi obieramy i kroimy w…
WIĘCEJ >Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym
Kalafiora podzielić na „różyczki”, polać 3 łyżkami oliwy, posypać mielonym kminem, solą i pierzem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25 minut. (Kalafior…
WIĘCEJ >Dip z ciecierzycy z ziołami
Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wrzucamy ciecierzycę i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości) Następnie ciecierzycę odcedzamy i odstawiamy do…
WIĘCEJ >