fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapki ze smażonymi pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbe70da1-bbf4-4a52-8f35-a42aa9bba7e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki ze smażonymi pieczarkami

Przygotowanie

  • Bułkę kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz pieczarki, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-6 minut
  • Na każdy plaster bułki nakładamy pieczarki z cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Bułka pszenna (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >

Zupa z kurczakiem

Mięso gotujemy we wrzącej wodzie pod przykryciem przez ok. 30 minut Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł Do rondla wlewamy mleko kokosowe i podgrzewamy przez ok….

WIĘCEJ >

Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem

Z kopru odcinamy zielone łodygi i siekamy Bulwę kopru kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry Gruszki obieramy i kroimy w cienkie plastry Na talerzach rozkładamy roszponkę, a na wierzch kładziemy plastry kopru i gruszek…

WIĘCEJ >

Warzywa z patelni

Wszystkie warzywa (poza papryką) obieramy Cebulę i por kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę kroimy w plastry Seler i paprykę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę oraz por i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >