Bezowa polewa cytrynowa
Bezowa polewa cytrynowa
Przygotowanie
- Do miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia oraz sok z cytryny i ubijamy na niezbyt twardą pianę
- Dodajemy cukier i ubijamy, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu trzepaczki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polewy.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo białko (90 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (1.5 ml)
- Proszek do pieczenia (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.