fbpx
logo
Szukaj
open close

Bezowa polewa cytrynowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a0e77d2-caa4-4d75-a9e8-c94f45cef0e7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bezowa polewa cytrynowa

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia oraz sok z cytryny i ubijamy na niezbyt twardą pianę
  • Dodajemy cukier i ubijamy, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu trzepaczki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polewy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo białko (90 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (1.5 ml)
  • Proszek do pieczenia (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasteczka bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Wszystkie orzechy oraz suszone owoce siekamy na kawałki Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy, przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na ok. 1 godz. Blachę wykładamy papierem…

WIĘCEJ >

Soczysta wołowina z grzybami

Mięso lekko nacinamy z każdej strony w 3-4 miejscach i wkładamy do płaskiego naczynia (niemetalowego) Do miski wlewamy sok z pomarańczy, dodajemy miód, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (kmin rzymski) i dokładnie mieszamy Następnie…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Ryż basmati

Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >