fbpx
logo
Szukaj
open close

Maślana polewa cytrynowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd488c01c-7cd1-4759-a52f-056dfc957ce2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Maślana polewa cytrynowa

Przygotowanie

  • Tłuszcz powinien być miękki
  • Wszystkie składni razem miksujemy do gładkości

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polewy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier puder (trzcinowy) (510 g)
  • Masło (80 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Cytryna – skórka (6 g)

Potrzebny sprzęt

Robot kuchenny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Paluszki z indyka w ziołowej panierce

Mięso kroimy w paski o szerokości ok. 2 cm i długości ok. 10 cm Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy bułkę tartą, skórkę z cytryny, oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Do…

WIĘCEJ >

Dziecięce parówki – dżdżownice

Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Parówkę kroimy na pół i każdą połówkę nacinamy, tak jakbyśmy chcieli pokroić w plastry Ogórka kroimy wzdłuż na plastry, a następnie każdy plaster nacinamy w paski Wszystkie…

WIĘCEJ >

Wegeta warzywna

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki Zieleninę opłukać i otrząsnąć Por przeciąć wzdłuż na pół i wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku Mielimy warzywa rotacyjnie, czyli na zmianę mielimy…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak z czosnkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C W formie do pieczenia układamy mięso, dodajemy czosnek (wraz z łupinami) i całość skrapiamy płynnym tłuszczem (najlepiej jest go wcześniej rozpuścić w garnku) Mięso polewamy bulionem, posypujemy przyprawami…

WIĘCEJ >