fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowa polewa czekoladowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c08dc0194-8fee-4d26-9257-6b0463668782
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowa polewa czekoladowa

Przygotowanie

  • Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, do momentu, aż się rozpuści
  • Następnie odkładamy rondle do ostygnięcia
  • Dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wlewamy mleko i ubijamy na jednolitą konsystencję

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polewy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier puder (trzcinowy) (340 g)
  • Masło (80 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (55 g)
  • Mleko kokosowe (10 ml)
  • Wanilia – laska (4.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Domowe pesto

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania konsystencji pesto

WIĘCEJ >

Farsz z jajecznicy

Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Na patelnię wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i mieszamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy…

WIĘCEJ >

Ekspresowy majonez domowy

Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do zamrażarki (to bardzo ważne – bez tego majonez nie wyjdzie gęsty) Do słoika wbijamy jajo,…

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette kolendrowy

Koperek i kolendrę myjemy, otrząsamy z wody, kroimy nożem na mniejsze kawałki (blender będzie miał łatwiej) Pokrojoną zieleninę wkładamy do jakiegoś naczynia Zalewamy oliwą Dodajemy czosnek Dodajemy musztardę, miód, ocet Trochę soli i pieprzu Zaczynamy…

WIĘCEJ >