fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowa polewa czekoladowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c08dc0194-8fee-4d26-9257-6b0463668782
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowa polewa czekoladowa

Przygotowanie

  • Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, do momentu, aż się rozpuści
  • Następnie odkładamy rondle do ostygnięcia
  • Dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wlewamy mleko i ubijamy na jednolitą konsystencję

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polewy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukier puder (trzcinowy) (340 g)
  • Masło (80 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (55 g)
  • Mleko kokosowe (10 ml)
  • Wanilia – laska (4.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagi z prażonymi migdałami

Ze szparagów odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12 minut (do miękkości) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wysypujemy płatki migdałowe i wkładamy…

WIĘCEJ >

Hummus z topinamburem

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli) Wkładamy topinambur i gotujemy przez ok. 5 minut (do miękkości) Następnie topinambur odcedzamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy tłuszcz, dolewamy bulion i całość dokładnie blendujemy…

WIĘCEJ >

Melon z szynką parmeńską

Melona obieramy i kroimy w dużą kostkę Plastry szynki zwijamy w rulony, kładziemy na wierzch kawałków melona i całość spinamy wykałaczką

WIĘCEJ >

Brukselka w aromatycznym sosie

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Brukselkę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >