logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9e9f7279-45d9-44e0-9fc7-d6c2adbb3e53

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9e9f7279-45d9-44e0-9fc7-d6c2adbb3e53

Przygotowanie

  • Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości
  • Mięso pokroić na 3 plastry
  • Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa
  • Lekko posolić
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Smażymy kotlety po 2-3 minuty z każdej strony
  • Zdejmujemy mięso z patelni
  • Dodajemy cebulę
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy koncentrat / przecier pomidorowy i ugotowane warzywa
  • Dolewamy rosół
  • Zagotowujemy
  • Miksujemy blenderem
  • Dodajemy zielony pieprz
  • Dodajemy mięso do sosu i zagotowujemy
  • Na talerz nakładamy ziemniaki
  • Obok kładziemy kapustę
  • Obok nakładamy mięso i polewamy sosem 

Rady dietetyka

Na AIP nie używamy pieprzu, koncentratu / przecieru pomidorowego i nie dodajemy ziemniaków

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 0
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g udźca z sarny
  • 1 łyżeczka zielonego pieprzu
  • ⅓ ugotowanej marchewki
  • ⅓ ugotowanej pietruszka
  • ½ szklanki rosołu
  • 3-4 małe młode ziemniaki
  • 150 g kapusty kiszonej
  • 1 łyżka tłuszczu (smalcu, masła klarowanego)
  • ½ obranej cebuli
  • 1 łyżka koncentratu / przecieru pomidorowego

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Patelnia, Siekacz do mięsa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Burger wieprzowy z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, (…)

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę Rukolę umyć i odcedzić na sicie Pomidory pokroić na połówki Łososia pokroić w paski Czosnek (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl