fbpx
logo
Szukaj
open close

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9e9f7279-45d9-44e0-9fc7-d6c2adbb3e53-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

Przygotowanie

  • Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości
  • Mięso pokroić na 3 plastry
  • Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa
  • Lekko posolić
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Smażymy kotlety po 2-3 minuty z każdej strony
  • Zdejmujemy mięso z patelni
  • Dodajemy cebulę
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy koncentrat / przecier pomidorowy i ugotowane warzywa
  • Dolewamy rosół
  • Zagotowujemy
  • Miksujemy blenderem
  • Dodajemy zielony pieprz
  • Dodajemy mięso do sosu i zagotowujemy
  • Na talerz nakładamy ziemniaki
  • Obok kładziemy kapustę
  • Obok nakładamy mięso i polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak młody (200 g)
  • Sarnina udziec (180 g)
  • Kapusta kiszona (150 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (20 g)
  • Pietruszka korzeń (20 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Pieprz zielony w zalewie (marynowany) (8 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Siekacz do mięsa, Sitko, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dorsz w wiórkach kokosowych i frytki selerowe

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i odstawiamy na bok. Selera obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry, a następnie słupki. Selera przekładamy do pojemnika, zalewamy olejem i zasypujemy przyprawami. Zamykamy pojemnik i potrząsamy…

WIĘCEJ >

Ryżanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i do momentu, aż pochłonie całe mleko) Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Ryżankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz cynamon i mieszamy

WIĘCEJ >

Pieczony udziec jagnięcy z miętową salsą

Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę do mięsa. W moździerzu rozcieramy drobno posiekane dwa ząbki czosnku, posiekane igły z jednej gałązki rozmarynu i sól. W przypadku braku moździerza, można w zwykłej misce…

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z czekoladą

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >