fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9e9f7279-45d9-44e0-9fc7-d6c2adbb3e53-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

Przygotowanie

  • Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości
  • Mięso pokroić na 3 plastry
  • Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa
  • Lekko posolić
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Smażymy kotlety po 2-3 minuty z każdej strony
  • Zdejmujemy mięso z patelni
  • Dodajemy cebulę
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dodajemy koncentrat / przecier pomidorowy i ugotowane warzywa
  • Dolewamy rosół
  • Zagotowujemy
  • Miksujemy blenderem
  • Dodajemy zielony pieprz
  • Dodajemy mięso do sosu i zagotowujemy
  • Na talerz nakładamy ziemniaki
  • Obok kładziemy kapustę
  • Obok nakładamy mięso i polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak młody (200 g)
  • Sarnina udziec (180 g)
  • Kapusta kiszona (150 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Pietruszka korzeń (20 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Pieprz zielony w zalewie (marynowany) (8 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Siekacz do mięsa, Sitko, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Stek wołowy z grillowaną cukinią

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony. Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło. W tym czasie na tej samej patelni smażymy pokrojony czosnek i cukinie, lekko solimy. Mięso kładziemy na talerz…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane bez jajek z owocami i sosem truskawkowym

Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe słoiki) Zalewamy wodą, mieszamy Zostawiamy tak na 7 godz. (ja robię to około 11 rano….

WIĘCEJ >

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie Na górze układamy plastry szynki Polewamy sosem kolendrowym Posypujemy skwarkami

WIĘCEJ >