fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Boczniaki w jajku z miksem sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz20-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Przygotowanie

  • Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy
  • Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku
  • Kładziemy na rozgrzany olej
  • Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu
  • Sałatę drzemy w palcach
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Ogórka kroimy w pół plastry
  • Układamy składniki sałatki na talerzu, posypujemy krążkami cebuli i polewamy sosem
  • Obok sałatki układamy usmażone grzyby

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Boczniak (świeży) (200 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Ogórek długi (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…

WIĘCEJ >

Kiszona marchewka

Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni.  W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę. Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >