fbpx
logo
Szukaj
open close

Boczniaki w jajku z miksem sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz20-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Przygotowanie

  • Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy
  • Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku
  • Kładziemy na rozgrzany olej
  • Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu
  • Sałatę drzemy w palcach
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Ogórka kroimy w pół plastry
  • Układamy składniki sałatki na talerzu, posypujemy krążkami cebuli i polewamy sosem
  • Obok sałatki układamy usmażone grzyby

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Boczniak (świeży) (200 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Jajo kurze rozm. M (51 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Ogórek długi (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sos vinaigrette (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę…

WIĘCEJ >

Fritatta grzybowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…

WIĘCEJ >

Makaron z purée z dyni

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C Wykładamy blachę papierem do pieczenia Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut Po upieczeniu i ostudzeniu blendujemy dynię z mlekiem kokosowym i…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)

Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką

WIĘCEJ >