Borówki
Borówki
Przygotowanie
- Borówki umyć pod bieżącą wodą
- Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła
Autor
Lista składników
- Borówka (świeża) (200 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Żurek Paleo
Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki Boczek pokroić w małą kostkę W…
WIĘCEJ >Migdałowy serek „feta”
Migdały namoczyć w wodzie przez 24 godz. Wylać wodę i zalać wrzątkiem, zostawić na 5-10 min. Wodę odlać, obrać migdały ze skórki. Do wysokiej miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować. Najlepiej robić to kilka minut – im…
WIĘCEJ >Owsianka z borówkami
Płatki owsiane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy borówkami
WIĘCEJ >Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą
Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić na 4 porcje Z każdej porcji uformować mały wałek (tak z 4 – 5 cm…
WIĘCEJ >