fbpx
logo
Szukaj
open close

Budyń bez mleka i jajek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c429d1647-11ea-4694-aa72-3e1400d22125
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Budyń bez mleka i jajek

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy
  • Drugą połowę mleka wlewamy do miski, dodajemy mąkę oraz kakao i dokładnie mieszamy
  • Gdy mleko będzie gorące – dodajemy cukier i dokładnie mieszamy
  • Do gotującego się mleka wlewamy masę kakaową i mieszamy do momentu, aż budyń zgęstnieję
  • Następnie przelewamy deser do misek i podajemy
  • Opcjonalnie możemy podawać budyń z dodatkiem ulubionych owoców

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Mąka ziemniaczana (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Kakao w proszku (10 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane Przepisy

Budyń

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu i dokładnie mieszamy Cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż składniki się rozpuszczą i powstanie gładka konsystencja Gdy budy będzie gęsty – zagotowujemy go…

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo-czekoladowy

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy suche składniki i podgrzewamy, cały czas mieszając Dodajemy masło i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minut, cały czas mieszając Gotowy budyń przelewamy do miski

WIĘCEJ >

Budyń z mlekiem roślinnym

3/4 ilości mleka wlewamy do rondla i zagotowujemy Pozostałe mleko i składniki razem dokładnie mieszamy Cały czas mieszając, wlewamy masę do gotującego się mleka i mieszamy do momentu, aż zgęstnieję

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy z wiśniami

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu, podgrzewamy i mieszamy Cały czas mieszając dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż wszystkie składniki się razem dokładnie rozpuszczą i powstanie jednolita konsystencja Gotowy budyń przelewamy do misek…

WIĘCEJ >