Budyń z mlekiem roślinnym
Budyń z mlekiem roślinnym
Przygotowanie
- 3/4 ilości mleka wlewamy do rondla i zagotowujemy
- Pozostałe mleko i składniki razem dokładnie mieszamy
- Cały czas mieszając, wlewamy masę do gotującego się mleka i mieszamy do momentu, aż zgęstnieję
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.
Autor
Lista składników
- Mleko sojowe (500 ml)
- Jajo żółtko (40 g)
- Mąka ziemniaczana (40 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Budyń waniliowy dla alergika
Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Laskę wanilii przekrajamy wzdłuż na pół i wydłubujemy ziarenka, po czym przenosimy je do miski Do miski z ziarenkami wlewamy pozostałe mleko, dodajemy mąkę i…
WIĘCEJ >Budyń czekoladowy dla alergika
Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Mleko w rondlu mieszamy do momentu, aż się nie zagotuję (powinno zgęstnieć)…
WIĘCEJ >Budyń waniliowy z owocami
Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i wsypujemy do garnka Następnie dolewamy połowę ilości mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy gotować, cały czas mieszając (na małym ogniu) Pozostałe mleko wlewamy do miski, dodajemy żółtka oraz mąkę i…
WIĘCEJ >Budyń waniliowy z wiśniami
Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu, podgrzewamy i mieszamy Cały czas mieszając dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż wszystkie składniki się razem dokładnie rozpuszczą i powstanie jednolita konsystencja Gotowy budyń przelewamy do misek…
WIĘCEJ >