fbpx
logo
Szukaj
open close

Budyń z mlekiem roślinnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5fdd609d-4b38-4e87-9c5a-8450c687a06a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Budyń z mlekiem roślinnym

Przygotowanie

  • 3/4 ilości mleka wlewamy do rondla i zagotowujemy
  • Pozostałe mleko i składniki razem dokładnie mieszamy
  • Cały czas mieszając, wlewamy masę do gotującego się mleka i mieszamy do momentu, aż zgęstnieję

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko sojowe (500 ml)
  • Jajo żółtko (40 g)
  • Mąka ziemniaczana (40 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Budyń waniliowy dla alergika

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Laskę wanilii przekrajamy wzdłuż na pół i wydłubujemy ziarenka, po (…)

WIĘCEJ >

Budyń czekoladowy dla alergika

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy pozostałe składniki i (…)

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy z owocami

Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i wsypujemy do garnka Następnie dolewamy połowę ilości mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy gotować, cały (…)

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy z wiśniami

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu, podgrzewamy i mieszamy Cały czas mieszając dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż (…)

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka (…)

WIĘCEJ >