fbpx
logo
Szukaj
open close

Budyń w 5 min bez żółtek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c00f36188-8123-40a3-a9db-1e16ee08b1ee
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Budyń w 5 min bez żółtek

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz oraz cukier i podgrzewamy na wolnym ogniu
  • Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
  • Mleko z mąką wlewamy do rondla i mieszamy przez ok. 1 minutę, po czym ściągamy z kuchenki (budyń powinien być gęsty)
  • Gotowy budyń przelewamy do misek i dekorujemy ulubionymi dodatkami np. owocami lub orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Cukier kokosowy (12 g)
  • Mąka ziemniaczana (12 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane Przepisy

Budyń

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu i dokładnie mieszamy Cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż składniki się rozpuszczą i powstanie gładka konsystencja Gdy budy będzie gęsty – zagotowujemy go…

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo-czekoladowy

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy suche składniki i podgrzewamy, cały czas mieszając Dodajemy masło i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minut, cały czas mieszając Gotowy budyń przelewamy do miski

WIĘCEJ >

Budyń bez mleka i jajek

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy Drugą połowę mleka wlewamy do miski, dodajemy mąkę oraz kakao i dokładnie mieszamy Gdy mleko będzie gorące – dodajemy cukier i dokładnie mieszamy Do gotującego się…

WIĘCEJ >

Budyń jaglany

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…

WIĘCEJ >