Budyń w 5 min bez żółtek
Budyń w 5 min bez żółtek
Przygotowanie
- Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz oraz cukier i podgrzewamy na wolnym ogniu
- Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
- Mleko z mąką wlewamy do rondla i mieszamy przez ok. 1 minutę, po czym ściągamy z kuchenki (budyń powinien być gęsty)
- Gotowy budyń przelewamy do misek i dekorujemy ulubionymi dodatkami np. owocami lub orzechami
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Cukier kokosowy (12 g)
- Mąka ziemniaczana (12 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane Przepisy
Budyń kasztanowo-czekoladowy
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy suche składniki i podgrzewamy, cały czas mieszając Dodajemy masło i gotujemy jeszcze przez ok. 2 minut, cały czas mieszając Gotowy budyń przelewamy do miski
WIĘCEJ >Budyń bez mleka i jajek
Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy Drugą połowę mleka wlewamy do miski, dodajemy mąkę oraz kakao i dokładnie mieszamy Gdy mleko będzie gorące – dodajemy cukier i dokładnie mieszamy Do gotującego się…
WIĘCEJ >Budyń jaglany
Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…
WIĘCEJ >